Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Νετανιάχου: Αισθάνθηκε αδιαθεσία και υποβλήθηκε σε εξετάσεις

FILE PHOTO: Israel’s Prime Minister Benjamin Netanyahu EPA, GIL COHEN-MAGEN, POOL




Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά σε καλή κατάσταση, ανακοίνωσε το γραφείο του, αφού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Ο Νετανιάχου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις σε ισραηλινό νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ανακοίνωσε το γραφείο του, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν βλέπουν κάποιον λόγο για παράδοση της εξουσίας.

Ο 73χρονος Νετανιάχου διατηρούσε πλήρως τις αισθήσεις του καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο Sheba στο Τελ Χασομέρ και εισήλθε περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV επικαλούμενο τον γιατρό του πρωθυπουργού.

Χωρίς να επικαλεστεί κάποια πηγή, το δίκτυο μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου είχε παραπονεθεί για πόνους στο στήθος προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο Νετανιάχου δεν θα υποβληθεί σε αναισθησία και δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες για να χαρακτηριστεί ανίκανος να ηγηθεί, πρόσθεσε το ρεπορτάζ.

Το Τελ Χασομέρ είναι κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Καισάρεια, όπου βρίσκεται η ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο σπίτι του όταν είπε ότι δεν αισθάνεται καλά.

Ο Νετανιάχου είχε αισθανθεί αδιαθεσία στη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ στις αρχές Οκτωβρίου και είχε νοσηλευτεί για λίγες ημέρες.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε συνθήκες καύσωνα αυτό το σαββατοκύριακο.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό και η πρώτη εκτίμησή τους είναι ότι πάσχει από αφυδάτωση, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Οι γιατροί συνέστησαν ωστόσο να υποβληθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μια σειρά εξετάσεων ρουτίνας.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιος θα αντικαθιστούσε τον Νετανιάχου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 2006, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, τον διαδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρτ. Σήμερα, όταν ο Νετανιάχου ταξιδεύει στο εξωτερικό, τον αντικαθιστά ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιάριβ Λεβίν.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Συναγερμός στο νησί της Λα Πάλμα της Ισπανίας: 500 κάτοικοι απομακρύνθηκαν λόγω δασικής πυρκαγιάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: