Ευχαριστίες στην Τουρκία για τη βοήθεια στις πυρκαγιές από τον πρωθυπουργό: Ανάρτηση στην τουρκική γλώσσα και από το υπουργείο Εξωτερικών

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Την Τουρκία ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός «ευχαρίστησε» την γείτονα χώρα η οποία απέστειλε 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για να βοηθήσει την Ελλάδα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Κατόπιν της βοήθειας που προσέφεραν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και διαφόρων κρατών που απέστειλαν δυνάμεις για να βοηθήσουν τους Έλληνες στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Ε.Ε., το Ισραήλ και την Ιορδανία για την βοήθεια τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το υπουργείο Εξωτερικών

Ευχαριστήριο μήνυμα στην Τουρκία που συνέδραμε στην προσπάθεια περιορισμού των μεγάλων μετώπων των πυρκαγών στη χώρα μας ανάρτησε και το υπουργείο Εξωτερικών στο twitter.

«Θερμές ευχαριστίες στην Τουρκία για την παροχή πυροσβεστικής βοήθειας στην Ελλάδα και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των σοβαρών δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας», ανέφερε στο μήνυμα που ανάρτησε και στα τουρκικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Οι 27 δεν εμπιστεύονται τον Ερντογάν, αναρωτιούνται για την επανέναρξη των συζητήσεων: Η Ε.Ε. πρέπει άραγε να τείνει χείρα προς την Τουρκία ή να περιμένει;

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: