Δουλευόμαστε: 30χρονος που ομολόγησε δύο πυρκαγιές στην Καλαμάτα «για να βλέπει τα αεροπλάνα» είχε συλληφθεί και πέρυσι και αφέθηκε ελεύθερος

FILE PHOTO: Hellas Journal




Εάν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αληθείς, τότε εγείρεται (ένα ακόμη) ζήτημα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών στην Ελλάδα.

Τριαντάχρονος που συνελήφθη στη Μεσσηνία για πυρκαγιές που πυροδότησε φέτος, φέρεται να είχε συλληφθεί και το 2022, για τον ίδιο λόγο, με τελικό αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Ο 30χρονος φέρεται μάλιστα να ομολόγησε και τον αδιανόητο λόγο που τον οδήγησε στις πράξεις του: Να βλέπει τα εναέρια μέσα να επιχειρούν κατασβέσεις.

Ο 30χρονος κατηγορείται για τις πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην Υάμεια και την Χρυσοκελαριά. Κατηγορείται πως έχει βάλει δύο φωτιές φέτος και μία πέρυσι.




Πληροφορίες που μετέδωσε το Action 24 αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί και πέρυσι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Στην απολογία του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου μέσου Action 24, ο 30χρονος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του.

Και ως αιτιολογία των πράξεων είπε ότι τον «εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα, τις σειρήνες και την όλη κινητικότητα της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης».

Την σύλληψη του 30χρονου εμπρηστή έκανε γνωστή την Τετάρτη (19/7) το βράδυ ο Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε τη σύλληψη αλλά και την ομολογία του 30χρονου εμπρηστή.

 

Έγραψε:

“Ημεδαπός 30 ετών κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα”.

Απόγνωση: Μεγάλες αναζωπυρώσες στα πύρινα μέτωπα, σπίτια στις φλόγες και διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: