Δεν τολμούμε, μας λείπει το σθένος… Ο Κωστής Ευσταθίου επιτίθεται στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη: Τα τρία λάθη του Προέδρου της Κύπρου (video)

Ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου. Φωτογραφία κανάλι Σίγμα




Στις Τομές στα Γεγονότα του Sigma φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του Νίκου Χριστοδουλίδη απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους σφετερισμούς των Ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Αρχικά, όσο αφορά την δήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη ότι δε θέλει να κάνει επικοινωνιακή στρατηγική στο Κυπριακό, απάντησε ότι:

«Είναι τρία λάθη. Το πρώτο λάθος είναι να αφήνουμε την Τουρκία να αλωνίζει επικοινωνιακά και εμείς να απαντούμε ότι δε θέλουμε να εμπλακούμε σε ένα δημόσιο διάλογο.

Αυτή είναι πρωτοφανής πολιτική, ειδικά σε ένα διεθνές ζήτημα όπως είναι το Κυπριακό. Δεν μπορεί η Τουρκία να λέει ό,τι θέλει, ο Ερντογάν να λέει ό,τι θέλει, να ακούγεται παγκόσμια το Τουρκικό αφήγημα και εμείς να σιωπάμε γιατί δε θέλουμε να εμπλακούμε σε δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι λάθος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Είναι μια πολιτικά από το 1998, όταν καταργήθηκε το δόγμα του Ενιαίου αμυντικού χώρου από τότε ακολουθούμε μια εξευμενιστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία και έχουμε φτάσει στα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Μετά το 1998, ποτέ δεν διεκδικήσαμε κάτι, ήταν μεγάλη κίνηση τότε οι S300. Έκτοτε ακολουθούμε μια πορεία είναι που μας έφερε ως εδώ».

Τρίτο λάθος, είναι η ταύτιση με την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λέει ότι θα προχωρήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας και το Κυπριακό δεν θα είναι στην ατζέντα και θα προχωρήσει σε αναγκαίες υποχωρήσεις.

Ερωτώμενος με τι εναρμονίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωστής Ευσταθίου απάντησε ότι «εναρμονίζεται με την πολιτική Αναστασιάδη, ξεκάθαρα». Προσθέτοντας, μάλιστα, ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Σχολιάζοντας τους σφετερισμούς των Ελληνοκυπριακών περιουσιών, ανέφερε πως:

«Αν εγώ και εσείς πάμε και κτίσουμε σε χωράφι του γείτονα με το έτσι θέλω θα αντιμετωπίσουμε ποινική δίωξη θα πάμε φυλακή. Αυτός διαπράττει ποινικά αδικήματα με το τσουβάλι και δεν ζητούμε την έκδοση ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης μια και είναι Ευρωπαίος πολίτης και να τον δικάσουμε στην Κύπρο.

Δεν τολμούμε, είναι ζήτημα τόλμης και αποφασιστικότητας, δεν έχουμε, μας λείπει το σθένος σε αυτή την περίπτωση του απατεώνα και απατεώνες είναι όλοι όσοι συνεργάζονται μαζί του. Αν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι συνεργάζονται μαζί του στις ελεύθερες περιοχές, τότε να πάνε και αυτοί μαζί του να δικαστούν».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στον Ερντογάν: Αταλάντευτα υπέρ των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο οι Ηνωμένες Πολιτείες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: