Δεν υποχωρούν για τις εκποιήσεις ακινήτων «αντάρτες» της συμπολίτευσης στην Κύπρο: Aγωνία για την αυριανή ψηφοφορία

Άποψη της πρωτεύουσας της Κύπρου, η Λευκωσία. Φωτογραφία από DinzyFinzy από το Pixabay




Σήμερα ξεκαθαρίζει το τοπίο , εκτός απροόπτου, κατά πόσο οι 16 βουλευτές των συγκυβερνώντων κόμματων θα στηρίξουν στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής τα κυβερνητικά μέτρα και θα κάνουν πίσω από την επίμαχη πρόταση νόμου με την οποία θα αναστέλλεται η εκποίηση μέσω δικαστικού διατάγματος, αν το δικαστήριο κρίνει επαρκή και πειστικά τα στοιχεία προς τούτο.

Την πρόταση νόμου υπογράφουν 33 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ, τους Οικολόγους, τρεις (ή και τέσσερις) βουλευτές από το ΔΗΚΟ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμη πόσοι από αυτούς τελικά θα εμμείνουν σε αυτήν.

Εντός της ημέρας θα συνέλθουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις, καθώς υπάρχουν βουλευτές που ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», από τους 9 βουλευτές του ΔΗΚΟ, τέσσερις επιμένουν στην έγκριση της πρότασης νόμου (Κουλίας, Μυλωνάς, Ορφανίδης, Χρύσανθος Σαββίδης).

Στην ΕΔΕΚ ένας από τις τρεις βουλευτές (Μυριάνθους) παραμένει ξεκάθαρα υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης, ενώ οι άλλοι δύο δεν έλαβαν τις τελικές τους αποφάσεις. Μπερδεμένοι παρουσιάζονται και οι τέσσερις βουλευτές της ΔΗΠΑ.

Όλα αυτό το μπάχαλο προκαλεί και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών ενώ ισορροπίες προσπαθούν να κρατήσουν οι ηγεσίες των τριών κομμάτων.

Συνεπώς, όλα ακόμη είναι στον αέρα, παρόλο που χθες καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει ανακωχή στον «εμφύλιο πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και συνεργαζόμενων κομμάτων, αλλά και εντός των κομμάτων.

Χθες οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αρχηγών ή εκπροσώπων του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ με τον υπουργό Οικονομικών και άλλους τεχνοκράτες του υπουργείου και της Κεντρικής Τράπεζας άρχισαν νωρίς το πρωί και κράτησαν πέραν των τεσσάρων ωρών.

Τα κόμματα έβαλαν στο τραπέζι για άλλη μια φορά τις απαιτήσεις τους, σε μια προσπάθεια να βγουν από το αδιέξοδο.

ΠΗΓΗ: philenews.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου στο γραφείο του άβουλου Γκουτέρες: Θετική και παραγωγική χαρακτηρίζει τη συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ο Δρ Κόμπος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: