«Χάλκινες» οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης: Στο βάθρο μετά από 7 χρόνια τα ελληνικά κουπιά

epa10735623 Silver medalists Ioana Vrinceanu and Roxana Anghel of Romania, gold medalists Jessica Morrison and Annabelle McIntyre of Australia and bronze medalists Evangelia Anastasiadou and Christina Ioanna Bourmpou of Greece, from left, pose for a photo during the medal ceremony for the Women’s Pair Final A of the 2023 World Rowing Cup at Rotsee lake in Lucerne, Switzerland, 09 July 2023. EPA, PHILIPP SCHMIDLI




Τα πρώτα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης, πανηγύρισαν τα ελληνικά κουπιά.

Επτά χρόνια μετά το τελευταίο μετάλλιο της Ελλάδας σε παρόμοια διοργάνωση (στις 29/05/2016 στην ίδια πόλη ήταν οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη στον τελευταίο τους αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο που κατέκτησαν το χάλκινο στο διπλό σκιφ το βαρύ), η πρώτη επιτυχία ήρθε στην δίκωπο των γυναικών, με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου να τερματίζουν στη 3η θέση του τελικού με χρόνο 7:11.22 και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο στην πρώτη τους διεθνή εμφάνιση ως νέο πλήρωμα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με την επιτυχία μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης» ανέφεραν τα κορίτσια μετά τον τελικό.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το πλήρωμα από την Αυστραλία με χρόνο 7:00.84 και στη δεύτερη το αντίστοιχο από τη Ρουμανία με 7:05.80.

Ακολούθησε η επιτυχία στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, όπου μετά από μια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στο φινάλε οι Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού κατέκτησαν την τρίτη θέση στο μεγάλο τελικό με χρόνο 6:59.54, αφήνοντας το γαλλικό πλήρωμα στη τέταρτη θέση με 6:59.63 κι ενώ έφτασαν πολύ κοντά στο ασημένιο που κατέκτησε η Ρουμανία με 6:58.98. Το χρυσό πήρε η Μ. Βρετανία με 6:54.57.

Σε άλλους δύο ακόμη τελικούς που συμμετείχαν τα ελληνικά πληρώματα, ο Ολυμπιονίκης, Στέφανος Ντούσκος, πήρε την 6η θέση στο σκιφ με 7:07.92, ενώ 6οι τερμάτισαν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής στον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών με χρόνο 6:33.78 .

Στον τελικό Β΄ του διπλού Ανδρών οι Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης τερμάτισαν στην 5η θέση και την 11η στη γενική με 6:21.55.

Πλέον και τα πέντε πληρώματα θα ξεκινήσουν τη προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στο Βελιγράδι (3-9/09), όπου θα διεκδικήσουν και τα πρώτα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τα ξημερώματα της Δευτέρας (00:50) μέσω Ζυρίχης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: