Αποφυλακίζεται «ο άγγελος του θανάτου» οπαδός του Τσάρλς Μάνσον του σφαγέα της Σάρον Τέιτ- Η μέρα που σημάδεψε τον Ρομάν Πολάνσκι και το Χόλιγουντ [videos]

Leslie Van Houten arrives at courthouse, 1969 via wikimedia




Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στη φυλακή, η Leslie Van Houten, με το παρατσούκλι ο άγγελος του θανάτου της αίρεσης του Charles Manson, θα αποφυλακιστεί σε 15 ημέρες.

Το αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας να εμποδίσει την αποφυλάκιση της 72χρονης που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Λένο Λαμπιάνκα, ιδιοκτήτη καταστήματος στο Λος Άντζελες, και της συζύγου του.Rosemary, το 1969. Η Van Houtem ήταν 19 ετών εκείνη την εποχή.

Η Van Houten  δεν συμμετείχε στη σφαγή του Cielo Drive, στο Λος Άντζελες, στην οποία σφαγιάστηκαν η ηθοποιός Sharon Tate, παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Roman Polanski και οκτώ μηνών έγκυος, τρεις από τους φίλους της και ένα 18χρονο αγόρι. Οι φόνοι διαπράχθηκαν από τους Tex Watson (23 ετών), Susan Atkins (21 ετών) και Patricia Krenwinkel (21 ετών), υπό την καθοδήγηση του Manson.

Η δικηγόρος της Van Houten, Nancy Tetreault, δήλωσε ότι θα αφεθεί ελεύθερη υπό αναστολή εντός εβδομάδων, αναφέρει το NBC News. «Είναι ενθουσιασμένη και συγκλονισμένη», είπε ο Tetreault. «Είναι ευγνώμων που οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που ήταν όταν διέπραξε τους φόνους».

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

«Να παίζω για σας αυτός ήταν ο λόγος της ύπαρξής μου»: Ο αποχαιρετισμός του Ελτον Τζον στην τελευταία του συναυλία-Γύρισε όλο τον κόσμο, έπαιξε για 6,5 εκατ θεατές σε 5 χρόνια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: