«Να παίζω για σας αυτός ήταν ο λόγος της ύπαρξής μου»: Ο αποχαιρετισμός του Ελτον Τζον στην τελευταία του συναυλία-Γύρισε όλο τον κόσμο, έπαιξε για 6,5 εκατ θεατές σε 5 χρόνια [videos]

FILE PHOTO Elton John performs EPA/ADAM VAUGHAN




Περιτριγυρισμένος από θαυμαστές από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν το είδωλό τους , ο Έλτον Τζον έδωσε την τελευταία του συναυλία το Σάββατο το απόγευμα στη Στοκχόλμη, μετά από περισσότερο από μισό αιώνα στο δρόμο. «Το να παίζω για σας ήταν ο λόγος για να υπάρχω και υπήρξατε υπεροχοι », είπε σε ένα ενθουσιασμένο κοινό.

Φορώντας ένα φράκο με στρας, γυαλιά με κόκκινους φακούς, ο 76χρονος σταρ κάθισε στο πιάνο λίγο μετά τις 20:00 (6:00 μ.μ. GMT) κάτω από τις επευφημίες του κοινού, για να ξεκινήσει το αποχαιρετιστήριο σόου του με ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του «Bennie and the Jets». Συνέχισε με το «Philadelphia Freedom» και το «I Guess That’s Why They Call It the Blues» μπροστά σε ένα μαγεμένο κοινό που φορούσε αστραφτερά μπλε ή κόκκινα γυαλιά.

Για περισσότερες από δύο ώρες, τα τραγούδια διαδέχονταν το ένα το άλλο, διανθισμένα με στιγμές που ο καλλιτέχνης, αφήνοντας το πιάνο του , ευχαρίστησε τους θαυμαστές του αλλά και τους μουσικούς και την ομάδα του, μερικά από τα μέλη της οποίας τον ακολουθούν για περισσότερα. από 40 χρόνια. «Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτούς τους μουσικούς», είπε. «Είναι πραγματικά απίστευτοι (..) και είναι οι καλύτεροι».

Λίγο μετά το “Border Song” αφιερωμένο στην Aretha Franklin, το “I’m still standing” είδε τους περίπου 30.000 θεατές του Tele2 Arena να σηκώνονται ως ένας άνθρωπος. Πριν από το μπιζάρισμα, ο Έλτον Τζον μετέωσε  ένα μήνυμα από τον Coldplay που έπαιζε επίσης εκείνο το βράδυ στη σκανδιναβική χώρα, στο Γκέτεμποργκ (δυτικά) στο οποίο ο τραγουδιστής Κρις Μάρτιν τον ευχαρίστησε για την καριέρα του και τις δεσμεύσεις του.

Μια «απίστευτη» παράσταση

“Ήταν καταπληκτικό. Δεν έχω λόγια ακόμα γιατί δεν τα έχω χωνέψει όλα », είπε ο Anton Pohjonen, ένας 25χρονος Φινλανδός τραπεζίτης. «Σχεδόν ερχόμαστε να κλάψουμε για αυτόν», πρόσθεσε ένας Σουηδός δάσκαλος, ο Conny Johansson, ο οποίος είχε τα εισιτήριά του για τέσσερα χρόνια. Για τους θαυμαστές, η βραδιά υποσχόταν να είναι πλούσια σε συναισθήματα, πριν ακόμη ανέβει η αυλαία.

«Θα είναι πολύ συναισθηματικό βράδυ απόψε», προέβλεψε η Κέιτ Μπουγκάι, μια 25χρονη Πολωνή φοιτήτρια που καθυστέρησε τις εξετάσεις του μεταπτυχιακού της για να ακολουθήσει την περιοδεία του είδωλου της και περίμενε έξω από το στάδιο αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του σόου.

Η Jeanie Kincer, μια 50χρονη από το Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, ήθελε «να είμαι εκεί για το τέλος γιατί ήμουν πολύ μικρή για να είμαι εκεί στην αρχή». Για την περίσταση, φόρεσε κόκκινο σορτς με ζαρτιέρες και ένα κόκκινο, κίτρινο και καφέ μπλουζάκι, σχεδόν τέλειο αντίγραφο των ρούχων που είχε επιλέξει ο Elton John κατά την πρώτη του συναυλία στη Στοκχόλμη το 1971. Με αυτόν τον τελευταίο γύρο, “είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του rock’n’roll που φτάνει στο τέλος του», έγραψε η εφημερίδα Expressen.

Το Σάββατο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που το γήπεδο φιλοξένησε τον sold-out Βρετανό σταρ για το τελευταίο σκέλος αυτής της τελικής περιοδείας, η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και ανατράπεκε από τον Covid-19 και τη χειρουργική επέμβαση ισχίου το 2021.

Με το ” Farewell Yellow Brick Road” , ο Έλτον Τζον είχε φτάσει τις 330 συναυλίες πριν από τη Στοκχόλμη, διασχίζοντας την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. «Για την πιο προσοδοφόρα περιοδεία στην ιστορία του κόσμου, το «Farewell Yellow Brick Road» είναι παράξενα νηφάλια», έγραψε η καθημερινή Dagens Nyheter, η οποία ωστόσο καλωσόρισε τον μεταδοτικό ενθουσιασμό του καλλιτέχνη  με τα 300 εκατομμύρια δίσκους που πουλήθηκαν.

«Οι επιφυλάξεις είναι εύκολο να ξεχαστούν όταν ο Έλτον Τζον, ντυμένος με φράκο με παγιέτες και με ένα τεράστιο χαμόγελο , χτυπά παλαμάκια στο πιάνο του σαν να εξαρτώνται όλα από αυτό».

Συνολικά, ο 76χρονος καλλιτέχνης θα έχει παίξει μπροστά σε 6,25 εκατομμύρια θαυμαστές κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας. «Είμαι λυπημένος που αποσύρεται, αλλά είναι καλό που μπορεί να απολαύσει τα τελευταία του χρόνια», είπε ο Αμερικανός θαυμαστής του. Για να συμπληρώσει «Ξέρω ότι θα συνεχίσει να παίζει από καιρού εις καιρό , θα κυκλοφορήσει νέα μουσική, υπάρχουν ακόμα πράγματα να περιμένουμε», είπε.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Περιήγηση στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης: Τώρα και παγωτό-μπουγάτσα, αρμυρή ή γλυκειά …Για τους μερακλήδες τουρίστες [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: