Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του “Σουλτάνου” Ερντογάν για τη Θράκη

File photo Το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Aπαντήσεις από τον πρωθυπουργό με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν
ότι το βασικό θέμα που έθεσε στην προχθεσινή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ήταν τα «προβλήματα στη Θράκη», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σήμερα ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι «το βασικότερο θέμα που έθεσε» στον Έλληνα Πρωθυπουργό ήταν «τα ζητήματα της Δυτικής Θράκης» προαναγγέλλοντας και σχετικές ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις των Υπουργείων Εξωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει άμεσα αν ισχύει ότι αποδέχθηκε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για ζητήματα που αφορούν Έλληνες πολίτες. Ειδικά αφού εκμεταλλεύθηκε προεκλογικά με τον χειρότερο τρόπο το ζήτημα της Θράκης, διατυμπανίζοντας ότι θα το θέσει ο ίδιος στον Τούρκο Πρόεδρο και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές του για τα εθνικά συμφέροντα.

Εάν οι δηλώσεις Ερντογάν ισχύουν, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνη είναι η πατριδοκαπηλία του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα.

Αναμένουμε ενημέρωση και ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, για το θέμα της Θράκης και για τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε «υποχωρήσεις» σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας».

«Το βασικότερο θέμα που έθεσα στον Μητσοτάκη είναι τα προβλήματα στη Δυτική Θράκη» λέει ο Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: