Απαγορεύθηκε στο Βιετνάμ η ταινία Barbie: Περιέχει χάρτη με τις αμφισβητούμενες διεκδικήσεις της Κίνας στη Σινική Θάλασσα… [videos]

FILE PHOTO: Australian actor Margot Robbie (C) poses for a selfie with fans during a fan event to promote the new movie ‘Barbie’ in Sydney, Australia 30 June 2023. EPA/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Το Βιετνάμ απαγόρευσε την επερχόμενη ταινία της Barbie λόγω μιας σκηνής στην οποία εμφανίζεται ένας χάρτης που απεικονίζει αμφισβητούμενες εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το Βιετνάμ είναι μεταξύ πολλών χωρών που αμφισβητούν τη διεκδίκηση της Κίνας στο 90% και πλέον – σε όλη σχεδόν τη Νότια Σινική Θάλασσα .

Η ταινία για τη διάσημη κούκλα, που έχει ήδη κατακτήσει τα social media , πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου.

Δεν είναι σαφές ποια σκηνή απεικονίζει αυτό που ανώτερος αξιωματούχος αποκάλεσε την «προσβλητική εικόνα» της Γραμμής με τις Εννέα Παύλες με την οποία η Κίνα διατηρεί αξιώσεις στην Θάλασσα.

Το Πεκίνο κατασκευάζει στρατιωτικές βάσεις σε τεχνητά νησιά στην περιοχή εδώ και χρόνια και επίσης συχνά πραγματοποιεί ναυτικές περιπολίες εκεί σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει τις εδαφικές του διεκδικήσεις.

Το 2016 διεθνές δικαστήριο στη Χάγη αποφάνθηκε κατά των κινεζικών αξιώσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα , αλλά το Πεκίνο δεν αναγνώρισε την απόφαση.

Η Barbie του κινηματογραφικού στούντιο Warner Bros δεν είναι η μόνη παραγωγή που έχει απαγορευτεί από το Βιετνάμ λόγω της “γραμμής με τις  εννέα παύλες”.

Το 2019, η ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Abominable απαγορεύθηκε για τον ίδιο λόγο.

Πριν από δύο χρόνια, το αυστραλιανό κατασκοπευτικό δράμα Pine Gap αφαιρέθηκε από την αγορά του Βιετνάμ από το Netflix, μετά από καταγγελία των αρχών.
Η Κίνα, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν, η Μαλαισία και το Μπρουνέι έχουν όλες ανταγωνιστικές αξιώσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα .

 

 

 

Mε πληροφορίες από BBC

Πέθανε ο 20χρονος εγγονός του Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Γιος της υιοθετημένης κόρης του Ντρίνα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: