Αμερικανός αξιωματούχος είναι στην Κύπρο για τις κυρώσεις: Ευπρόσδεκτος για το Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Η επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών είναι στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Κύπρου και της Αμερικής και της αποτελεσματικότερης εφαρμογής της επιβολής των κυρώσεων.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λετυμπιώτης, ερωτηθείς για το θέμα, για το οποίο γράφει η εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος», κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη «εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής της επιβολής των κυρώσεων».

«Είναι γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει πολύ ψηλά αυτή την πιστή εφαρμογή της επιβολής των κυρώσεων και υπάρχει μια στενή συνεργασία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά και του ΗΒ», είπε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σε αυτό το πλαίσιο της στενής συνεργασίας, πρόσθεσε, «η οποία τυγχάνει και αναγνώρισης μέσα από τα πιο επίσημα χείλη τόσο από πλευράς Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και ΗΒ, εντάσσεται αυτή η επίσκεψη του Υφυπουργού, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων».

Ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι είναι σχετική και η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ως προς μια σειρά μέτρων, τα οποία θα ληφθούν, προσθέτοντας ότι η απόφαση έχει ήδη γνωστοποιηθεί στους αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών για να επικοινωνηθεί και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Ακριβώς σε αυτή την από εμάς πολύ υψηλής ιεράρχησης προτεραιότητα εντάσσεται και η επίσκεψη του Υφυπουργού», είπε ο Εκπρόσωπος.

Τι λέει το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας για το τζαμί δίπλα από τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα; Αδιανόητο να λειτουργήσει ορθόδοξη εκκλησία δίπλα σε μουσουλμανικό τέμενος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: