Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πως στη Σουηδία επιτρέπονται οι διαφορετικές απόψεις: Θέλει ο δικτάτορας να κρυφτεί…

FILE PHOTO Turkey’s Islamist President Recep Tayyip Erdogan (L) welcoming Ukraine’s President Volodymyr Zelensky (R) before their meeting in Istanbul, Turkey, 07 July 2023. EPA, MURAT CETIN MUHURDAR, HANDOUT




Της ΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΗ, Φιλελεύθερος

Την ερχόμενη βδομάδα στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους θα κριθεί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Σουηδία όπως και η Φινλανδία, θορυβημένες για την ασφάλειά τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ζήτησαν να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Φινλανδία κατάφερε να γίνει μέλος τον περασμένο Απρίλιο, διπλασιάζοντας έτσι τα σύνορα της Συμμαχίας με τη Ρωσία, αλλά ο δρόμος για τη Σουηδία παραμένει κλειστός, καθώς η ένταξή της προσκρούει στις αντιρρήσεις που θέτει η Ουγγαρία και κυρίως η Τουρκία.

  • Η Άγκυρα βάζει εμπόδια και θέτει όρους για να πει το πολυπόθητο «ναι». Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η Στοκχόλμη επιτρέπει σε μέλη αναγνωρισμένων κουρδικών τρομοκρατικών ομάδων να δραστηριοποιούνται σε σουηδικό έδαφος.

Η Σουηδία, πάντως, άλλαξε τη νομοθεσία της για την τρομοκρατία νωρίτερα φέτος, ώστε να θεωρείται έγκλημα η συμμετοχή στις προαναφερθείσες ομάδες. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό και παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της, προχώρησε πριν από λίγο καιρό στην έκδοση Κούρδων, φίλα προσκείμενων στο ΡΚΚ που η Τουρκία θεωρούσε «τρομοκράτες».

Η Σουηδία περιμένει πως με αυτές τις κινήσεις θα έχει κατευνάσει τον «σουλτάνο». Μάλλον δεν τον γνωρίζει καλά και μάλλον δεν έχει ιδέα από ανατολίτικα παζάρια. Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά και άλλα και αυτά που απαιτεί ακουμπούν τον πυρήνα της δημοκρατίας και της πολιτικής ανεκτικότητας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά η Σουηδία να αρχίσει να μοιάζει λίγο περισσότερο στη χώρα του, καθώς θεωρεί πως οι διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων αυτονομιστών στη σκανδιναβική χώρα υπονομεύουν την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

  • «Υποστηρικτές του PKK συνεχίζουν να οργανώνουν ελεύθερα διαδηλώσεις στις οποίες εξυμνούν την τρομοκρατία, κάτι που εκμηδενίζει τα μέτρα που λήφθηκαν» ανέφερε εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η Τουρκία είναι πως στη Σουηδία επιτρέπονται οι διαφορετικές απόψεις. Επιτρέπονται και οι διαδηλώσεις. Κάποιος μπορεί να διαμαρτύρεται ακόμη και με ακραίο τρόπο, καίοντας ένα θρησκευτικό σύμβολο όπως το κοράνι. Επιτρέπεται η διαφορετικότητα στην κοινωνία. Επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης. Προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας στυγνός δικτάτορας και αυτό φαίνεται και από τα έργα του και από τα λόγια του. Όσοι έχουν να κάνουν μαζί του πρέπει αυτό να το λαμβάνουν υπόψη και να θυμούνται πως αν δεν πάρει δεν δίνει. Και όσο μάλιστα περισσότερα παίρνει τόσο λιγότερα δίνει.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των αδίστακτων Εγγλέζων απέναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ο Ύπατος Αρμοστής ομιλεί για “σύγκρουση του 1974”!!! Είναι άναδρη εισβολή…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: