Το τελευταίο αντίο στην Κερυνειώτισσα Έλλη Σταύρου: Έφυγε η “Μάνα του Οδοφράγματος” που έγραψε ιστορία στον αγώνα της επιστροφής

Η σπουδαία Κερυνειώτισσα Έλλη Σταύρου. Φωτογραφία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ




Κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13.06.2023, η Κερυνειώτισσα Έλλη Σταύρου, που έγραψε τη δική της σελίδα στην ιστορία του αγώνα για απαλλαγή της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή και επιστροφή στην αγαπημένη, όλων μας, Κερύνεια.

Το τελευταίο αντίο της Αδούλωτης Κερύνειας είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου, Ιωάννης Σιεκέρσαββας, με τα ακόλουθα λίγα λόγια:

Καλό σου ταξίδι συναγωνίστρια, αδούλωτη Κερυνειώτισσα, Έλλη Σταύρου. Αγαπητή μας Έλλού της Τζερύνειας, από την ημέρα που η ασθένεια που σε ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια και σε απομάκρυνε από την ενεργό δράση μας έλειψες.

Μας έλειψε η δυναμική σου, ιδιαίτερα υπερ κινητοποιήσεων των οποίων ήσουν υπέρμαχος. Βασικό στέλεχος της Αδούλωτης Κερύνειας, ενέπνεες πάντοτε την αγάπη για την πατρίδα και με πάθος στήριζες τον αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή σε μια ελεύθερη Κερύνεια μακριά από Διζωνικούς — Δικοινοτικούς συμβιβασμούς που αποκλείουν την επιστροφή μας στις πατρογονικές εστίες.

Αξέχαστη θα παραμείνει στην ιστορία και η συμμετοχή σου στον αγώνα διαφώτισης στον οποίο αφοσιωθήκαμε μαζί με τις Μανάδες των αγνοουμένων μας, από το 1996 μέχρι το 2003.

Δικαιολογημένα σε αποκάλεσαν τότε ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ. Όμως μαζί με τις άλλες μαυροφορεμένες ΜΑΝΑΔΕΣ σας άξιζε ακόμη ένας τίτλος. ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗΣ. Δεν αφήνατε ξένο επισκέπτη ανενημέρωτο και η επιτυχία σας αυτή μετρήθηκε από τον ίδιο τον Ντενκτάς ο οποίος έχανε την οικονομική στήριξη των τουριστών οι οποίοι αρνούντο να μπουν στα κατεχόμενα αφού διαφωτίζονταν από όλες εσάς.

Οι διαμαρτυρίες του να απομακρυνθούν από το οδόφραγμα οι μαυροφορεμένες μανάδες των αγνοουμένων μας ευοδώθηκαν με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και τον τερματισμό της διαμαρτυρίας. Γνωρίζουμε ότι αυτό σου στοίχησε πολύ αγαπητή μας Ελλού. Πορεύθου περήφανα το δρόμο αναπαύσεως που άνοιξε για σένα ο Θεός. Έκαμες το καθήκον σου εδώ στη γη και με το παραπάνω.

Αιωνία θα είναι η μνήμη σου αγαπητή μας Ελλού και σε διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας για απελευθέρωση και επιστροφή θα συνεχισθεί και με τη βοήθεια του Θεού θα τελειώσει νικηφόρος.

Στην οικογένεια, τα παιδιά, τα εγγόνια και δισέγγονα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας. Ανακούφισή σας πρέπει να είναι η ιστορία που έγραψε στην επί γης διαδρομή της , η μητέρα και γιαγιά και γιαγιά σας..

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.»

Η Έλλη Σταύρου της Κερύνειας, η «μάνα» των οδοφραγμάτων, ο μόνιμος κήρυκας της απελευθέρωσης: Δεν πρόλαβε να δει ελεύθερη την πόλη της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: