Το κατοχικό καθεστώς βρίζει τον αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Βρετανών: Υμνεί τους δολοφόνους της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ

Ο λεγόμενος ψευτο-“υπουργός εξωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος, ο απαράδεκτος εθνικιστής, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Φωτογραφία από το Omega TV




Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası γράφει ότι ο λεγόμενος ψευτο-“υπουργός εξωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, έβρισε την απελευθερωτική οργάνωση της ΕΟΚΑ, που πολέμησε ηρωϊκά τους Βρετανούς καταχτητές.

Δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία προσπαθεί να παρουσιάσει την ΕΟΚΑ ως μια οργάνωση ηρώων που αγωνίστηκε για την εθνική ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Όμως όλοι γνωρίζουν τι ήταν η ΕΟΚΑ, κατά την έκφρασή του.

Σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη ότι είναι καθήκον μας να διδάσκουμε στις νέες γενιές για την ΕΟΚΑ, ο Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε χωρίς αποδείξεις:

«Κρατούν στην ημερήσια διάταξη ρατσιστικές δηλώσεις και πολιτικές με το να μεταφέρουν στις επόμενες γενιές τις “τρομοκρατικές” ενέργειες της ΕΟΚΑ. Να λαμβάνονται υπόψη αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από εξαιρετικά αχρείαστο και χάσιμο χρόνου. Αν σε αυτό το νησί υπάρχει μια οργάνωση που αγωνίστηκε για την ελευθερία κατά του ρατσισμού και του φασισμού, αυτή είναι η Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης (ΤΜΤ)», είπε ο ψεύτης Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

  • «Αδύνατη η επανέναρξη συνομιλιών χωρίς αναγνώριση»

Υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα γίνονται δηλώσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα της επιστροφής στις επίσημες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις πλευρές στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατέρρευσαν για τελευταία φορά στο Κραν Μοντάνα στην Ελβετία.

Τώρα, είπε, δεν θα είναι δυνατή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων χωρίς την αναγνώριση του «κυριαρχικά ίσου καθεστώτος της (παράνομης) “τδβκ”» (την οποία δεν αναγνωρίζει κανένας διεθνής οργανισμός και καμία χώρα, εκτός της κατοχικής Τουρκίας).

Εκφράζοντας την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα δεν τέλειωσαν για να ξαναρχίσουν, ο Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε τα εξής:

«Εκείνη η διαδικασία τέλειωσε, έκλεισε στο Κραν Μοντάνα. Τέλειωσε εκείνη η περίοδος. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δυσκολεύεται να το αντιληφθεί αυτό ή δεν θέλει ενσυνείδητα να το αντιληφθεί. Σαν να έχουν σταματήσει προσωρινά οι συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα και τώρα να ξαναρχίσουμε από το ίδιο σημείο.

Οπωσδήποτε δεν τίθεται θέμα να το κάνουμε αυτό. Τέλειωσε εκείνη η διαδικασία. Δεν τίθεται θέμα να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα επαναλαμβάνοντας πάντα τα ίδια πράγματα. Ξοδέψαμε άδικα 60 χρόνια, μας ανάγκασαν να τα ξοδέψουμε. Δεν έχουμε πρόθεση να ξοδέψουμε άδικα όχι 60 χρόνια, αλλά ούτε καν 60 λεπτά», είπε ο ασυνείδητος Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Επικρίνοντας τις προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να συμπεριλάβουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο Κυπριακό, ο Ερτουγρούλογλου επανέλαβε τον ασυνάρτητο ισχυρισμό ότι η Ε.Ε. ενέταξε στους κόλπους της τους Ελληνοκύπριους, κατά την έκφρασή του, παραβιάζοντας τις δικές της αξίες και τα κριτήρια ένταξης και για τον λόγο αυτό πρέπει να απολογηθεί στον τουρκοκυπριακό «λαό».

Το μήνυμα της Ιερουσαλήμ για «τους δεσμούς που ενώνουν το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο»: Το Israel-Hellenic Forum “έσκισε” στη Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: