Τελικός Champions League: Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ αντιμέτωπες για το βαρύτιμο τρόπαιο – «Είχα τον Μέσι στο παρελθόν, τον Χάαλαντ τώρα», λέει ο Γκουαρντιόλα [videos]

Players of Manchester City attend a training session of the team on the eve of the UEFA Champions League Final, in Istanbul, Turkey, 09 June 2023. Manchester City face Inter Milan in the UEFA Champions League Final in Istanbul on 10 June 2023. EPA, ERDEM SAHIN




Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ δίνουν απόψε μάχη για την κορυφή της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, στον τελικό του Champions League.

Λίγες ώρες απομένουν για τη διεξαγωγή του τελικού των τελικών στο στάδιο Αταρούρκ απόψε στις 22:00, (COSMOTE SPORT 1 HD, MEGA) και ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία που είχε καθ’ όλη την προπονητική καριέρα του να συνεργάζεται με top-class ποδοσφαιριστές.

Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (9/6), ένα 24ωρο πριν από τον μεγάλο τελικό του Champions League με την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη ο Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στους Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα και πλέον τον  Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι,

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν με όλες τις δυνάμεις τους το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχοντας όλα τα κίνητρα που χρειάζονται για να φτάσουν στο μεγάλο τρόπαιο.

«Είναι πραγματικά ένα όνειρο. Στο τέλος όμως, είναι ένας αγώνας. Θα κερδίσει η ομάδα που θα είναι καλύτερη σε 95 λεπτά. Ιστορικά η Ίντερ είναι μεγαλύτερη από εμάς. Δεν είναι όμως αυτό το πιο σημαντικό. Σημαντικό είναι αύριο (σ.σ. 10/6) στις 22:00 στην Κωνσταντινούπολη να προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Δεν είμαι εδώ για να συζητήσω τον μέσο όρο των γκολ που πετυχαίνει ο Χάαλαντ. Εάν έχετε αμφιβολίες για αυτό, εγώ δεν έχω αμφιβολίες… Αύριο θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει να κερδίσουμε το Champions League» ανέφερε ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε:

«Για να επιτύχεις πρέπει να έχεις καλούς παίκτες. Είχα τον Μέσι στο παρελθόν, τον Χάαλαντ τώρα. Αυτή είναι η επιτυχία μου. Δεν αστειεύομαι. Αφήστε τους να νιώσουν ότι μόνοι τους δεν μπορούν να το κάνουν, μαζί είμαστε μια δυνατή ομάδα.

Έχουμε την ίδια ιδέα. Τα παιδιά που θα με ακολουθήσουν θα είναι εδώ, τα παιδιά που δεν θα με ακολουθήσουν δεν θα είναι εδώ. Ένας επιτυχημένος προπονητής έχει μία ισχυρή προσωπικότητα και καλούς παίκτες. Ποτέ κανένας προπονητής δεν έβαλε… γκολ μέσα στο γήπεδο».

Erling Haaland (2-L) and Kevin De Bruyne (2-R) of Manchester City attend a training session of the team on the eve of the UEFA Champions League Final, in Istanbul, Turkey, 09 June 2023. Manchester City face Inter Milan in the UEFA Champions League Final in Istanbul on 10 June 2023. EPA, SEDAT SUNA

Πριν από δύο χρόνια οι «πολίτες» έφτασαν στην… πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό, καθώς η Τσέλσι τους νίκησε στον τελικό και τους στέρησε τη δυνατότητα να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, δύο χρόνια μετά. Είναι διαφορετικοί παίκτες.

Πριν από δύο σεζόν αυτό που σχεδιάζαμε ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι. Δεν λειτούργησε. Είμαστε έτοιμοι για αύριο, οι παίκτες θα τα δώσουν όλα, γνωρίζοντας και σεβόμενοι τους αντιπάλους…».

Ο Ντε Μπρόινε και η Σαουθάμπτον

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, έβγαλε μία σχετική πικρία στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (9/6), ενόψει του σαββατιάτικου (10/6) μεγάλου τελικού του Champions League με τη Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας πως ακόμη κι αν οι «πολίτες» κατακτήσουν το τρόπαιο και φτάσουν στο τρεμπλ, θα υπάρχουν πάντα άτομα που θα έχουν επικριτική διάθεση απέναντι στην ομάδα του.

«Αν κερδίσουμε το τρόπαιο το Σάββατο (10/6), τότε κάποιοι θα πουν γιατί δεν κερδίσαμε τη… Σαουθάμπτον στο Λιγκ Καπ και δεν φτάσαμε στα τέσσερα τρόπαια φέτος… Έτσι πάει… Προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Μερικές φορές δεν είσαι αρκετά καλός και μια άλλη ομάδα είναι καλύτερη από σένα και πρέπει να το αποδεχτείς», τόνισε ο Βέλγος σούπερ και πρόσθεσε:

«Αν κατακτήσουμε και το Champions League προφανώς και θα είμαστε μία ομάδα που θα ανήκει στην ελίτ. Είμαστε ήδη σε πολύ καλή θέση που δεν χρειάζεται πραγματικά να το συζητήσω. Είμαστε ευχαριστημένοι με όσα κάνουμε. Προφανώς, ξέρω ότι κάποιοι θα λένε άλλα πράγματα, αλλά δεν αλλάζει τον τρόπο που σκέφτομαι. Αν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, τότε κάποια πράγματα είναι εντάξει».

Ο Βέλγος άσος μίλησε και για τη χημεία του με τον Έρλινγκ Χάαλαντ στον αγωνιστικό χώρο, με έναν ρεπόρτερ να τον ρωτάει αν «…ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά;» και τον Ντε Μπρόινε να απαντάει γελώντας: «”Όχι. Είμαι… χαρούμενος με τη γυναίκα μου. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Είναι ότι έχεις ένα συναίσθημα με κάποιον παίκτη και καταλαβαίνω τι θέλει, μου έκανε πολύ καλό κλικ. Σκόραρε με απίστευτο ρυθμό. Ακόμη και στα τελευταία παιχνίδια ήταν σημαντικός με διαφορετικούς τρόπους. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να το κάνει και στον τελικό».

Ερωτηθείς ακολούθως για το αν η κατάκτηση του Champions League είναι όνειρο ή εμμονή, απάντησε: «Ίσως και τα δύο, εξαρτάται ποιον ρωτάς. Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θέλει να κερδίσει το Champions League, με την ομάδα του, αλλά κι ως παίκτης.

Αν το κερδίσεις, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις ως παίκτης και ως ομάδα. Το να αγωνίζεσαι χρόνο με το χρόνο είναι εκπληκτικό, αγωνίστηκα με τους καλύτερους παίκτες. Χάσαμε πριν από δύο χρόνια, συμβαίνει. Δεν ήμασταν αρκετά καλοί, πρέπει να το αποδεχτούμε. Ευτυχώς έχουμε άλλη μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη διοργάνωση…».

Μαρτίνες: «Η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου»

Ο επιθετικός της Ίντερ, Λαουτάρο Μαρτίνεθ, ευελπιστεί να ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο Champions League στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (10/6) απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη φανέλα της Αργεντινής.

Ο 25χρονος επιθετικός τόνισε πως έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που είχε κατά τη διάρκεια μιας μακράς σεζόν και ανυπομονεί να ολοκληρώσει μια ονειρεμένη χρονιά. «Έχω τα ίδια συναισθήματα όπως είχα και πριν απ’ τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόνο η φανέλα έχει αλλάξει», είπε ο Μαρτίνες στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (9/6) και πρόσθεσε:

«Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί αγώνες στον κόσμο του ποδοσφαίρου κι όλοι οι παίκτες θέλουν να τους παίξουν. Τα συναισθήματα είναι ίδια και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το παιχνίδι που πρέπει. Φτάσαμε εδώ χάρις στην σκληρή δουλειά. Η ομάδα μας είναι αυτό που έχει σημασία, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαστε στο τελευταίο βήμα και πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία».

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, με 10 αγώνες χωρίς γκολ, ο Μαρτίνεθ σημείωσε 11 τέρματα στους τελευταίους 13 αγώνες της Ίντερ, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου ημιτελικού αγώνα εναντίον της Μίλαν. Η Ίντερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας 11 νίκες από τους 12 τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις.

Παρά το γεγονός ότι είναι το αουτσάιντερ απέναντι στη Σίτι, ο Μαρτίνες ήταν σίγουρος ότι αυτός και οι συμπαίκτες του μπορούν να ταράξουν τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Γνωρίζουμε ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι τρομερά δύσκολος αντίπαλος, λόγω της ποιότητας που διαθέτει. Αλλά έχουμε κάνει τη δουλειά μας και είμαστε έτοιμοι για ματς που έρχεται.

Είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Είχα την ευκαιρία να παίξω σε τελικό Μουντιάλ πριν από έξι μήνες και τώρα θα παίξω σε τελικό Champions League. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σεζόν αλλά και με τη στιγμή που ζούμε. Ας δούμε αν θα την ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατακτώντας τον τίτλο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μουντιάλ U20: Ουρουγουάη-Ιταλία αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό για το τρόπαιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: