Τα F-16, που ο Λευκός Οίκος θέλει να δώσει στην Τουρκία, μπορεί να κοστίσουν στον Πρόεδρο Μπάιντεν την επανεκλογή του: Ο θυμός των Ελλήνων και των Αρμενίων…

FILE PHOTO: O Λευκός Οίκος το πρωί… Φωτογραφία Hellas Jourrnal




Το περιοδικό Washington Examiner δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Michael Rubin, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για το κόμμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024, η θέση του προέδρου Τζο Μπάιντεν (Biden) υπέρ της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 και υλικού αναβάθμισής τους στην Τουρκία.

Ο συντάκτης, αφού κάνει μια ανάλυση αναφορικά με τις Πολιτείες όπου θα δοθεί σημαντική μάχη μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επικράτηση στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και οι οποίες μπορεί να κρίνουν τον νικητή, ακολούθως επικεντρώνεται σε εκείνες όπου η παρουσία του ελληνικού στοιχείου είναι ισχυρή.

Όπως σημειώνεται, το αίτημα του Τζέικ Σάλιβαν (Jake Sullivan), Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Biden προς σημαντικούς Γερουσιαστές είναι να άρουν τις αντιρρήσεις τους στην επιθυμία του Προέδρου Biden να αποστείλει μαχητικά F-16 και πακέτα αναβάθμισης αυτών που ήδη διαθέτει η Τουρκία, ως αντάλλαγμα του τερματισμού εκ μέρους της του βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτή η ιδέα δεν είναι σοφή. Υποκινεί την άσκηση εκβιασμού εκ μέρους της Τουρκίας. Θα μπορούσε να θυσιάσει την περιφερειακή ασφάλεια για χάρη ενός συμβολισμού, εκείνου της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

  • Η Τουρκία είναι πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει τα νέα F-16 για να ενισχύσει τις αξιώσεις της έναντι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο παρά για την άμυνα του ΝΑΤΟ, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο κ. Ρούμπιν γράφει ότι μια συνιστώσα, η οποία δεν θα ξεχάσει μία τέτοια κίνηση είναι οι Ελληνοαμερικανοί. Πολλοί από αυτούς ζουν στη Florida, την Pennsylvania, την Arizona, τη Georgia, το Wisconsin και το Michigan, ενώ υπάρχει και μεγάλο ποσοστό πληθυσμού ελληνικής καταγωγής στο New Hampshire.

Σε αυτές τις περιοχές, οι Ελληνοαμερικανοί μπορούν με την ψήφο τους να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Mehmet Oz στην Pennsylvania ο οποίος έχασε από τον Δημοκρατικό υποψήφιο John Fetterman λόγω της διασύνδεσής του με τον Τούρκο δικτάτορα Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan), όπως αναφέρει ο συντάκτης.

Ακολούθως γίνεται αναφορά και στην παρουσία της έβδομης μεγαλύτερης κοινότητας, της αρμενικής, η οποία έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην Pennsylvania. Συνεπώς, όπως σημειώνεται, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Αρμένιοι θα μείνουν ανεπηρέαστοι από την επιθυμία του Biden να εξοπλίσει μια επιθετική Τουρκία.

Βέβαια από την άλλη μεριά, επισημαίνει ο κ. Rubin, οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να απωλέσουν αυτή την υπέρ τους δυναμική εάν αγκαλιάσουν και αυτοί την Τουρκία, όπως πράττουν ο Biden και ο Sullivan.

ΠΗΓΗ: Washington Examiner, Michael Rubin – Could Bidens Turkey F-16 push cost him reelection?

Η Le Figaro κάνει φύλλο και φτερό τον Δημήτριο Νάτσιο της Νίκης: «Πραγματικό εκρηκτικό κοκτέιλ μιας περασμένης εποχής» η ιδεολογία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: