Στο εδώλιο, αλλά όχι για ρατσισμό, οι νεαροί που επιτέθηκαν στην Τουρκοκύπρια: Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από το κατοχικό καθεστώς

Από το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό της τουρκοκύπριας screenshot you tube https://youtu.be/XtWhW4HcLNA




Την ώρα που ο απόηχος της επίθεσης σε βάρος 25χρονης Τουρκοκύπριας από Ελληνοκύπριους τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγία Νάπα συνεχίζεται στις δύο πλευρές, η Αστυνομία ετοιμάζεται να καταχωρίσει δύο υποθέσεις που σχετίζονται με το περιστατικό ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Η πρώτη αφορά στους δύο Ελληνοκύπριους, 22 και 30 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης στην 25χρονη.

Οι δύο νεαροί είχαν προφυλακιστεί για τέσσερις ημέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και το διάταγμα κράτησής τους εκπνέει σήμερα.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία και εντός της ημέρας αναμένεται να καταχωριστεί υπόθεση σε βάρος τους ενώπιον του Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος» από τις έρευνες της Αστυνομίας δεν προέκυψε ρατσιστικό κίνητρο σε βάρος της κοπέλας κι έτσι δεν αναμένεται να συμπεριληφθούν αδικήματα που απορρέουν από τον περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμο.

Το κατηγορητήριο, ωστόσο, θα καταρτιστεί έπειτα από τις οδηγίες που θα δώσει η Νομική Υπηρεσία αφότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, δεν είχε εντοπιστεί ο τρίτος Ελληνοκύπριος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και διακρίνεται στο δεύτερο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Παρότι δεν εντοπίστηκε, η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, επειδή η εμπλοκή του δεν φαίνεται να ήταν αντίστοιχη των υπόλοιπων δύο.

Η δεύτερη υπόθεση θα αφορά στον Τουρκοκύπριο που ανέσυρε ρόπαλο από το όχημά του, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη.

Ο Τουρκοκύπριος που αντιμετωπίζει κατηγορία για κατοχή επιθετικού οργάνου, εντοπίστηκε και παραδέχθηκε πως κατείχε ρόπαλο, το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως η 25χρονη Τουρκοκύπρια μαζί με μια φίλη και δύο φίλους της μετέβησαν από τα κατεχόμενα στην Αγία Νάπα για να διασκεδάσουν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε αναρτήσεις της, καθώς επέστρεφαν στο αυτοκίνητό τους, που ήταν σταθμευμένο στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Νάπας, άρχισαν να τη φλερτάρουν και να την παρενοχλούν τρεις Ελληνοκύπριοι.

Όπως υποστήριξε αρχικά, όταν οι τρεις Ελληνοκύπριοι αντιλήφθηκαν πως είναι Τουρκοκύπρια της επιτέθηκαν και την έσπρωξαν από περιτοίχισμα, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος δύο μέτρων και να τραυματιστεί στο πρόσωπο και το χέρι.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Το απόγευμα της Τρίτης η 25χρονη ήρθε από τα κατεχόμενα και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ την ίδια ημέρα ανακοίνωσε πως θα απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Από δω και πέρα παραδίδω τους ένοχους στη δικαιοσύνη. Επειδή έχω επηρεαστεί και σωματικά και ψυχολογικά, αποφάσισα ν’ απομακρυνθώ από τα ΜΚΔ. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας που σταθήκατε δίπλα μου.

Το να γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνη, μου έδωσε δύναμη» έγραψε.

Προηγουμένως, λόγω των πολιτικών διαστάσεων που έλαβε το θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και ο Ερσίν Τατάρ, η 25χρονη απηύθυνε έκκληση προκειμένου να μην προκαλέσει ένταση το περιστατικό μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η πολιτικοποίηση του θέματος, καθώς και η προσπάθεια των κατοχικών Αρχών να εκμεταλλευτούν το περιστατικό, έχει προκαλέσει δυσφορία τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στις διωκτικές Αρχές, που δίνουν πλέον με το σταγονόμετρο πληροφορίες για την υπόθεση, προκειμένου να ολοκληρωθούν απερίσπαστα οι έρευνες και να μην επηρεαστεί η εκδίκασή της ενώπιον του Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Ο κατοχικός ηγέτης δεν ανταποκρίνεται θετικά: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για συνάντηση με τον Τατάρ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: