Στην Τεχεράνη το Σάββατο ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας ύστερα από επτά χρόνια διπλωματικής ρήξης

FILE PHOTO: Cuba’s Foreign Minister’s Bruno Rodriguez Parrilla (R) and his Iranian counterpart Hossein Amir Abdollahian (2-L) sign bilateral agreements in the presence of Cuban President Miguel Diaz-Canel (R-back) and his Iranian counterpart Ebrahim Raisi (C) at the Palace of the Revolution in Havana, Cuba, 15 June 2023. Havana and Tehran signed cooperation agreements on foreign policy, telecommunications and justice during Raisi’s visit to the country, the last leg of his tour of Latin America. EPA/Ernesto Mastrascusa




Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται το Σάββατο στο Iράν για την ενίσχυση της συμφιλίωσης που άρχισε τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Τεχεράνης και του Ριάντ έπειτα από επτά χρόνια διακοπής των σχέσεων τους, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαουδάραβας υπουργός, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν “θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους” στην Τεχεράνη, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Μπαχαντορί Τζαχρομί επιβεβαίωσε ότι ο Σαουδάραβας υπουργός αναμένεται την προσεχή εβδομάδα, που αρχίζει το Σάββατο, στο Ιράν και θα πάρει “μέτρα για να ανοίξει η πρεσβεία” της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη.

Επτά χρόνια μετά το κλείσιμο της πρεσβείας, η επαναλειτουργία της αναμένεται μετά την επαναλειτουργία της πρεσβείας του Ιράν στο Ριάντ, που επισημοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου κατά τη διάρκεια τελετής.

Η συμφιλίωση μεταξύ αυτών των δύο μεγάλων δυνάμεων της Μέσης Ανατολής επισφραγίστηκε στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 10 Μαρτίου με τη διαμεσολάβηση της Κίνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Τεχεράνη, Iran

Ολο και πιο εμφανής η ουκρανική αντεπίθεση: Ο Καντίροφ ανέπτυξε Τσετσένους στο Μπέλγκοροντ για να αποκρούσει «δολιοφθορείς»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: