Συνάντηση Στεφανή – Γκιουλέρ στο ΝΑΤΟ: Bούληση για διατήρηση του «καλού κλίματος»

Στεφανής και Γκιουλέρ στο ΝΑΤΟ. Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ




Περισσότερα από 20 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του υπηρεσιακού Υπουργού ‘Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και του Τούρκου ομολόγου του, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κλίμα ήταν πολύ εγκάρδιο, σε συνέχεια των συγχαρητηρίων που αντάλλαξαν οι δύο υπουργοί για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Η ελληνική πλευρά τόνισε την ανάγκη για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την βούληση να συνεχιστεί το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών στην παρούσα συγκυρία.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ αναφέρεται:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας κ. Γιασάρ Γιουλέρ (Yaşar Güler), στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο Υπουργών (στις 7/6/2023), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη τον ομόλογό του για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Υπογραμμίστηκε επίσης, η σημασία της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών καθώς και η διατήρηση του τρέχοντος κλίματος αποφυγής των εντάσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι κβαντικός: Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, «δούρειο ίππο» της Κίνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: