Σφυρίδα αυγολέμονο, ριζότο με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης και… «γεια στα χέρια σου» από τον Ομπάμα στον Λευτέρη Λαζάρου για τα πιάτα που του ετοίμασε [video]

Ο Μπάρακ Ομπάμα συγχαίρει τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για τα πιάτα του κι δίπλα το γλυκό του γεύματος με φράουλες και παγωτό σορμπέ. Screenshot via Glomex@Ant1




Ο γνωστός και ιδιαιτέρως αγαπητός και στο ευρύ κοινό σεφ Λευτέρης Λαζάρου– εξπέρ της ελληνικής κουζίνας με ψαρικά – ήταν αυτός που ανέλαβε να ετοιμάσει το γεύμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τη χώρα μας.

Ο κ. Λαζάρου μίλησε στον ANT1 γι’ αυτή του την εμπειρία και περιέγραψε όλα όσα είχε το μενού που γεύτηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση, και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο, το μεσημεριανό του γεύμα», είπε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου, περιγράφοντας το μενού που ετοίμασε:

«Ήταν ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες. Φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες και το γλυκό ήταν με φράουλες. Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30΄ δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος. Το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να χώσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα μας».

Κλείνοντας, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε όσα του είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετά το γεύμα, λέγοντας: «Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πώς τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφο η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της και τα τοπικά της προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο μας και η τιμή είναι εξίσου μεγάλη».

Ο κ. Λαζάρου ανέβασε στα social media μία φωτογραφία από την συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, την οποία συνόδευσε με την ακόλουθη λεζάντα:

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής. Δίπλα μου πάντα οι συνεργάτες μου,
@komninosmouflouzelis @theodorosmoisidis @hlektra9 @gerthymn».

 

 




 

Mε πληροφορίες από Ant1 

Τα 15 θρυλικά σπαθιά της παγκόσμιας ιστορίας: Σαμουράι, μονομάχοι, κατακτητές – Πότε φτιάχτηκαν, ποιοι τα χρησιμοποίησαν, που βρίσκονται

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: