«Σε πολέμησαν για τις ιδέες σου»: Τα παιδιά του πρώην Προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια γράφουν για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του πατέρα τους

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, Λευκωσία, Κύπρος, Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019. Φωτογραφία ΚΥΠΕ μέσω Φιλελεύθερου




Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και πρώην Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια.

Τόσο ο γιος του Χρίστος Χριστόφιας όσο και η κόρη του Χριστίνα Χριστόφια, δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με τον πατέρα τους και πολύ συγκινητικά κείμενα:

Η ανάρτηση του Χρίστου Χριστόφια

Το άλμπουμ της ζωής του είναι γεμάτο με φωτογραφίες. Εξέδρες, πλήθος, μικρόφωνα. Δηλώσεις επισήμων, συσκέψεις, πρωτόκολλα, συνεδριάσεις και αβρότητες.

Αυτή εδώ όμως η φωτογραφία είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας. Γιατί όσα σκαλιά και αν ανέβηκε, κατάφερε να μείνει άνθρωπος, ανθρώπινος, καλοσυνάτος, ευαίσθητος, έντιμος, ειλικρινής.

Και τί δεν έγραψαν εναντίον του τότε που ντύθηκε ταχυδακτυλουργός για τα παιδιά. Δεν είχαν καταλάβει. Ίσως μέχρι σήμερα δεν κατάλαβαν. Όπως το είπε ο Στέφανος, αντί η σκληρότητα της πολιτικής να τον αλλάξει, την άλλαξε αυτός. Την μπόλιασε με ανθρωπιά. Και την άφησε παράδειγμα, να στέκεται πάνω από την μικροψυχία, την αναλγησία, τον αμοραλισμό.

Τέσσερα χρόνια μετά.

Και Τώρα. Και πάντα.

Η ανάρτηση της Χριστίνας Χριστόφια

Αγαπήθηκες βαθειά από αυτούς που πραγματικά αγαπούσες βαθειά. Από αυτούς που αγωνίστηκες σεμνά και πεισματικά να δικαιωθούν. Της γης τους κολασμένους.

Σε πολέμησαν για τις ιδέες σου και για την ανθρωπιά σου. Και αυτό είναι παράσημο.

Γιατί παρέμεινες Άνθρωπος. Με μέτωπο καθαρό. Συνείδηση καθαρή.

Ήσουν αγάπη από την κορφή ως τα νύχια.

4 χρόνια Σύντροφε. 4  χρόνια παπά.

Και Τώρα και Πάντα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: