Σχόλιο της Hellas Journal: Τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο κ. Μητσοτάκης – Δεν επιτρέπεται η παραμικρή παραχώρηση απέναντι στον Ερντογάν – Ο Τσίπρας δεν φεύγει…

Υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας πανηγυρίζουν τη νίκη του κόμματος έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ναυπλίου με ρίψη βεγγαλικών, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. Με καταμετρημένο το 90% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας τα αποτελέσματα είναι τα εξής: ΝΔ: 40,52% και 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ: 17,84% και 47 έδρες, ΠΑΣΟΚ: 11,96% και 32 έδρες, ΚΚΕ: 7,61% και 20 έδρες, Σπαρτιάτες: 4,71% και 13 έδρες, Ελληνική Λύση: 4,48% και 12 έδρες, Νίκη: 3,73% και 10 έδρες, Πλεύση Ελευθερίας: 3,16% και 8 έδρες, ΜέΡΑ25: 2,43%. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Κύριο άρθρο της HELLAS JOURNAL

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανήκουν στη ιστορία. Τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά. Αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα, η επόμενη τετραετία.

Μια τετραετία δύσκολη όχι μόνο στα θέματα της καθημερινότητας και της οικονομίας αλλά και των εθνικών μας θεμάτων και του διεθνούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νέος Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σίγουρα πολιτικά κυρίαρχος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και μπορεί να κυβερνήσει απερίσπαστος. Αλλά θα κριθεί πολύ αυστηρά. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα ότι τα προβλήματα δεν περιμένουν.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη θέση και η αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα είναι ένα μεγάλο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην αύξηση του ΑΕΠ, υπάρχουν σαφείς φόβοι και αστάθμητοι παράγοντες που προέρχονται και από εξωγενείς παράγοντες.

  • Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει ότι ήδη στις Βρυξέλλες συζητείται από αρκετές χώρες η σκλήρυνση του οικονομικού ελέγχου σε όλα τα κράτη μέλη με ενεργοποίηση των ρητρών για την μείωση των ελλειμμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η επιδοματική πολιτική που κράτησε όρθια τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, στα εθνικά μας θέματα, υπάρχει πάντοτε απέναντί μας η Τουρκία και ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει συνεχώς οβιδιακές μεταμορφώσεις όλοι γνωρίζουν ότι δεν αλλάζει ο πυρήνας της πολιτικής και των επιδιώξεών του απέναντι στην Ελλάδα.

Είναι πάντα ο ίδιος και απέναντι στην Κύπρο. Σχεδιάζει να κρατήσει όμηρο όλη την Κύπρο και να αρπάξει νησιά του Αιγαίου, ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οι ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία θα ξεκινήσουν το γνωστό παραμύθι, για “να τα βρούμε” με την ισλαμική Τουρκία. Τη φράση “να τα βρούμε” οι ελίτ την εννοούν διαφορετικά: Να δώσουμε κατιτίς να …τελειώνουμε.

Αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί αταλάντευτα και να μην υπάρξει κανενός είδους υποχώρηση και καμία συμφωνία που θα βοηθήσει τον Ερντογάν να ξεφύγει από τη δυσχερή θέση που βρίσκεται απέναντι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και το ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να του δοθεί κανένα άλλοθι.

Ο Ερντογάν σταματησε τις υπερπτήσεις για να σπάσει το βασικό επιχείρημα του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι δήθεν δεν απειλεί πλέον την Ελλάδα, για να αρπάξει τα μαχητικά F-16. Οι λομπίστες της Τουρκίας που “εισέβαλαν” στο Κογκρέσο αυτό ισχυρίζονται. Απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Κατά τα λοιπά, ο Αλέξης Τσίπρας αν μπορεί να διερμηνευθεί σωστά η πρώτη του δήλωση, δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμεί να του δοθεί μια ακόμη ευκαιρία βάζοντας ο ίδιος ως νέο ορόσημο τις ευρωεκλογές του 2024.

Είναι πάντα αξιωματική αντιπολίτευση καθώς το εκλογικό σώμα δεν έδωσε στο ΠΑΣΟΚ περαιτέρω ώθηση προφανώς διατηρώντας μια στάση αναμονής ζητώντας να δει το επόμενο δείγμα γραφής από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος για πρώτη φορά θα είναι στη Βουλή δίνοντας τη μάχη από την πρώτη γραμμή.

Το ΚΚΕ είναι επίσης στους κερδισμένους και της νέας εκλογικής μάχης ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το ποσοστό του, προσεγγίζοντας το 8%. Θα συνεχίσει να κάνει όπως πάντα, σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική…

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμη 4 κόμματα.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που μετά την είσοδο των Σπαρτιατών και του κόμματος ΝΙΚΗ στη Βουλή θα μοιάζει ένα… κεντρώο κόμμα.

Όντως, πρωτίστως, η είσοδος του κόμματος Σπαρτιάτες με την ώθηση του καταδικασμένου ναζί Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί όνειδος για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας πολιτών που συντάσσεται με έναν καταδικασμένο εγκληματία χωρίς αιδώ. Και κανείς δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι πρόκειται για παραπλανημένους πολίτες.

Η ΝΙΚΗ είναι μια διαφορετική περίπτωση. Είναι ένα άθροισμα θρησκόληπτων, ψεκασμένων, «πατριωτών» που στηρίζεται από έναν σκληρό πυρήνα της εκκλησίας και ως τέτοιο δεν μπορεί να έχει εξαιρετικό μέλλον.

Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει μια και μόνη ευκαιρία να αποδείξει όσα χρόνια τώρα υποστηρίζει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στη νέα Βουλή θα υπάρχουν εντάσεις και απρόοπτα.

Όταν ξεκίνησε το σικέ “πραξικόπημα” του Ερντογάν ο πρώτος που του τηλεφώνησε ήταν ο Πούτιν: Όταν άρχισε η σικέ “ανταρσία” ο Ταγίπ έσπευσε να στηρίξει τον “Βλαδίμηρο”!!! (video)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η πρώτη πολιτική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με βάση το πρώτο κύμα του exit poll: Ο αριθμός των κομμάτων κρίνει το εύρος της αυτοδυναμίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: