Όταν ξεκίνησε το σικέ “πραξικόπημα” του Ερντογάν ο πρώτος που του τηλεφώνησε ήταν ο Πούτιν: Όταν άρχισε η σικέ “ανταρσία” ο Ταγίπ έσπευσε να στηρίξει τον “Βλαδίμηρο”!!! (video)

epa10710224 Private military company (PMC) Wagner Group servicemen prepare to leave downtown Rostov-on-Don, southern Russia, 24 June 2023. Security and armoured vehicles were deployed after the Chief of the private military company (PMC) Wagner Group said in a video that his troops had occupied the building of the headquarters of the Southern Military District. EPA, ARKADY BUDNITSKY




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Στις 15 Ιουλίου 2016, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν «εκτέλεσε» εκείνο το σικέ πραξικόπημα εναντίον του υποστηρίζοντας ότι το σχεδίασαν οι Αμερικάνοι, δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τη Μόσχα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αργότερα το επιτελείο του Ερντογάν διέρρευσε ότι ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας αυτός που «ξύπνησε» τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, ήταν αυτός που δήθεν τον ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η ανατροπή του δια του σικέ “πραξικοπήματος”. Παραμύθια της χαλιμάς.

Αυτό το τηλεφώνημα υποτίθεται ότι έπεισε τον Ερντογάν ότι ο Πούτιν είναι πραγματικός και γνήσιος φίλος του. Και οτι οι Δυτικοί, με πρώτους τους Αμερικανούς, είναι οι εχθροί του, που βυσσοδομούν εναντίον του. Από το 2016 είδαμε μία σχέση να βελτιώνεται και να εξελίσσεται σε στρατηγική. Τραγικό. Μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να συμμαχεί με τον μεγαλύτερο εχθρό της Δυτικής Συμμαχίας.

Χθες, όταν ήταν σε εξέλιξη η «ανταρσία» των μελών της Βάγκνερ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε με τον δικτάτορα της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και τον αυταρχικό πρόεδρο της Τουρκίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την υποστήριξη του στον Ρώσο ηγέτη και προθυμοποιήθηκε να …βοηθήσει.

Αστεία πράγματα…

Το τέλος της ιστορίας είναι γνωστό. Η ένοπλη ανταρσία του επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος, θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του Πούτιν, έκανε μία εντυπωσιακή, όπως χαρακτηρίστηκε από το πρακτορείο Reuters, αναστροφή, διατάσσοντας τους πιστούς του στρατιώτες να σταματήσουν την προέλασή στη Μόσχα, και να επιστρέψουν στα στρατόπεδα τους.

Ο Πριγκόζιν θα αναχωρήσει -αν δεν αναχώρησε ήδη- για τη χρυσή “εξορία” στη Λευκορωσία, όπου θα ζήσει μέσα στα πλούτη μέχρι να βρεθεί …δηλητηριασμένος, και ο Πούτιν ανάσανε μεν, αλλά αν δεν διώξει τον υπουργό Άμυνας,Σεργκέι Σοϊγκού, και την ηγεσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο τρόμος της φασιστικής Βάγκνερ υποτίθεται θα επιστρέψει.

  • Δεν θα συμβεί τίποτα, αν δεν τους στείλει στα σπίτια τους. Αυτά είναι παραμύθια που δεν πιστεύουν ούτε τα πεντάχρονα. Βεβαίως, κάποια στιγμή, λόγω της αποτυχίας του πολέμου με την Ουκρανία, θα …συνταξιοδοτηθούν, όπως μόνο ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει. Θα χαθούν στην αχανή χώρα…

Ο ηγέτης της Βάγκνερ εκτέλεσε πολύ καλά τον ρόλο του. Και ο Πούτιν θα εμφανιστεί στο λαό νικητής, που υποτίθεται κατατρόπωσε τους εχθρούς της Ρωσίας… Ποιους εχθρούς; θα αναρωτηθείτε και θα έχετε δίκιο.

Ο Πριγκόζιν είναι ο αγαπημένος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου τον οποίο έχει τιμήσει η χώρα ως τον μεγάλο Πατριώτη που έχει υπηρετήσει παθιασμένα τη Μόσχα. Ο αρχηγός των φασιστών της Βάγκνερ υλοποίησε την προσωπική πολιτική του Πούτιν στην Αφρική, ειδικά στο Μαλί και τη Λιβύη, και τώρα στην Ουκρανία. Χωρίς αυτόν, η Ρωσία θα είχε ηττηθεί από τους Ουκρανούς. Άλλωστε θα φανεί στο σύντομο μέλλον.

Η στενή σχέση του Ερντογάν με τον Πούτιν, για μία ακόμη φορά, ξεδιπλώθηκε δημόσια. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν για να του πουλήσει εξυπηρέτηση. Αλλά, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν τσίμπησε.

Η απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στο οποίο συμμετείχαν υπουργοί, στρατιωτικοί και οι ηγέτες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ήταν να μείνει η Δύση απ’ έξω από τα καραγκιοζιλίκια των Ρώσων.

Συμφωνήθηκε μόνο, και διαμηνύθηκε σε όλους -και στον Ερντογάν- ότι οι Δυτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την Ουκρανία, την οποία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με όλα τα μέσα.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι σημαντικοί αναλυτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν ήταν σικέ, ήταν αναμενόμενο το τηλεφώνημα στον Πούτιν και η προσφορά βοήθειας για να …αντιμετωπιστεί η σικέ “ανταρσία”.

Απ’ εδώ και πέρα, το θέμα που ενδιαφέρει όσους λαμβάνουν αποφάσεις εδώ στην Ουάσιγκτον, είναι να υποστηριχθεί η μεγάλη μαζική επίθεση των Ουκρανών για την ανακατάληψη των κατεχομένων εδαφών τους.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που είχαν προβλέψει τη χθεσινή “ανταρσία”, πιστεύουν πως οι Ουκρανοί μπορούν να κάνουν, αυτό που πολλοί χαρακτήρισαν θαύμα… Να νικήσει την αυταρχική Ρωσία, που θα μείνει στην ιστορία ως χώρα εισβολέας και καταχτητής. Όπως ακριβώς η Τουρκία.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τι έχει στο ταραγμένο του μυαλό ο Ερντογάν; Το σχέδιο να βάλει στην τσέπη του τον Μπενιαμίν Νετανιάχου προφανώς θα αποτύχει, διότι ο Ισραηλινός δεν είναι βλάκας… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: