Ψάχνοντας για ειδήσεις: Ο κόσμος όλο και περισσότερο μαθαίνει τα νέα από το Tik Tok παρά από τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης

FILE PHOTO: Η εφαρμογή του TikTok στο κινητό. EPA, HAYOUNG JEON




Ο αριθμός των ανθρώπων παγκοσμίως οι οποίοι ψάχνουν να μάθουν ειδήσεις αρχικά σε ενημερωτικούς ιστσοτόπους ή εφαρμογές μειώθηκε κατά 10% από το 2018, με τις ηλικιακά νεότερες ομάδες να έχουν πρόσβαση σε ειδήσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , της αναζήτησης ή των κινητών aggregators, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου Reuters που δημοσιεύθηκε χθες.

Το κοινό δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε διασημότητες, παράγοντες επιρροής και προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρά στους δημοσιογράφους σε πλατφόρμες όπως το TikTok , το Instagram και το Snapchat, αναφέρει το Reuters Institute for the Study of Journalism στην ετήσια Έκθεση Ψηφιακών Ειδήσεων.

  • Το TikTok είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο σύμφωνα με την έκθεση, το οποίο χρησιμοποιείται από το 20% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών για ειδήσεις, σημειώνοντας αύξηση πέντε ποσοστιαίων μονάδων από πέρυσι.

Λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην έρευνα εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις ειδήσεις, σημειώνοντας απότομη πτώση από 6 στους 10 το 2017.

«Δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να περιμένουμε ότι όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του 2000 θα αρχίσουν ξαφνικά να προτιμούν παλιομοδίτικους ιστότοπους, πόσο μάλλον να μεταδίδουν και να εκτυπώνουν, απλώς και μόνο επειδή μεγαλώνουν», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Reuters Rasmus Nielsen στην έκθεση, η οποία βασίζεται. σε μια διαδικτυακή έρευνα σε περίπου 94.000 ενήλικες, που πραγματοποιήθηκε σε 46 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Λιγότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι το να έχουν επιλεγεί ιστορίες για αυτούς με βάση την προηγούμενη πλοήγησή τους είναι ένας καλός τρόπος για να μαθαίνουν νέα, μια πτώση έξι μονάδων από το 2016 όταν η έρευνα έθεσε την τελευταία φορά την ερώτηση.

  • Ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν ελαφρώς οι ειδήσεις τους να επιλέγονται από αλγόριθμους παρά από συντάκτες ή δημοσιογράφους.

 Η εμπιστοσύνη στα παραδοσιακά μέσα έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο

Η εμπιστοσύνη στις ειδήσεις μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τον τελευταίο χρόνο, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν σε πολλές χώρες στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά μέσο όρο, το 40% των ανθρώπων λένε ότι εμπιστεύονται τις περισσότερες ειδήσεις τις περισσότερες φορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δει μια αύξηση έξι μονάδων στην εμπιστοσύνη στις ειδήσεις, σε 32%, αλλά παραμένουν μεταξύ των χαμηλότερων στην έρευνα.

  • Σε όλες τις αγορές, το 56% των ανθρώπων δηλώνει ότι ανησυχεί για τον εντοπισμό της διαφοράς μεταξύ πραγματικών και ψεύτικων ειδήσεων στο Διαδίκτυο – δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρυσι.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 48% των ανθρώπων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πολύ ή εξαιρετικά για τις ειδήσεις, από 63% το 2017.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Πέθανε η δημοσιογράφος Ήρα Φελουκατζή: Ανταποκρίτρια επί σειρά ετών στο Παρίσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: