«Πίνω και ξεχνώ [τον πόνο του πολέμου]» το νέο δόγμα της ρωσικής ελίτ: H κατανάλωση αλκοόλ από τους ισχυρούς του Κρεμλίνου υπερδιπλασιάστηκε

FILE PHOTO: Η βότκα είναι το αγαπημένο ποτό των Ρώσων κάθε κοινωνικής τάξης, έτσι και των ελίτ. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν οι “απαρατσίκ” επιλέγουν να καταναλώσουν την βότκα “Πούτινκα” … εις υγείαν του Προέδρου τους. Screenshot via YouTube@RamonAbad/




Τα μέλη της πολιτικής ελίτ της Ρωσίας έχουν στραφεί στο αλκοόλ καθώς νοιώθουν να συνθλίβονται από τις αυξανόμενες πιέσεις που ασκεί ο πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία,  ανέφεραν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης , επικαλούμενα ανώνυμες πηγές κοντά στο Κρεμλίνο, το κοινοβούλιο και τις περιφερειακές διοικήσεις.

Όπως γράφουν οι Moscow Times επικαλούμενες τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vyorstka, η κατάχρηση αλκοόλ έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο, όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του  Βλαντιμίρ Πούτιν και καθώς γινόταν γνωστό ​​ότι το Κίεβο ετοίμαζε μεγάλη αντεπίθεση για να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη .

  • Στα συμπόσια του Κρεμλίνου αυξήθηκαν πρόσφατα τα όρια αλκοόλ από ένα σε δύο μπουκάλια ανά άτομο, φέρεται να είπε πηγή που συνδέεται με το Κρεμλίνο.

Ένας αναπληρωτής κυβερνήτης από μια περιοχή της κεντρικής Ρωσίας ομολόγησε στον ρεπόρτερ του Vyorstka, εξηγώντας  μια σειρά πρόστυχων γραπτών μηνυμάτων  του, ότι είχε αρχίσει να πίνει περισσότερο μετά την έναρξη του πολέμου.

«Ας το θέσω έτσι – δεν ξεκινούσαν όλοι στην προεδρική διοίκηση τη μέρα τους με ένα ποτήρι βότκα [πριν τον πόλεμο]», είπε μια ανώνυμη πηγή στη Vyorstka.

  • «Τώρα ξέρω πολύ περισσότερους ανθρώπους να το κάνουν αυτό, και το ποτήρι κάποιων έχει μετατραπεί σε μπουκάλι».

Το ρεπορτάζ του Vyorstka υποδηλώνει ότι η ρωσική ελίτ έχει αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό τη σπάνια δημόσια παράκληση του Πούτιν στην οποία προέβη το περασμένο καλοκαίρι ζητώντας τον περιορισμό της κατανάλωσης περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Ένα ρεπορτάζ του ανεξάρτητου ειδησεογραφικού πρακτορείου Meduza τον Σεπτέμβριο,  έλεγε ότι ο Πούτιν, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν πίνει, είχε εμφανιστεί να ενοχλείται όλο και περισσότερο από την υποχώρηση της πειθαρχίας που  προκαλείται από το αλκοόλ στον στενό κύκλο του.

«Ο Πούτιν πιστεύει ότι οι γραφειοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ευκολότερα» τις κυρώσεις και άλλες συνέπειες που προκύπτουν από την παρατεταμένη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε τότε η Meduza επικαλούμενη μια από τις δικές της πηγές.

Ωστόσο, μια από τις πηγές του Vyorstka είπε ότι οι apparatchik, οι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι πολιτικοί και οι κυβερνήτες συνέχισαν να “απουσιάζουν από συναντήσεις, να χρησιμοποιούν παράνομες ουσίες, να διακόπτουν τις συναντήσεις και να παρακολουθούν εκδηλώσεις ενώ ήταν μεθυσμένοι”.

Αν και το ποτό είναι η πιο κοινή μορφή απόδρασης μεταξύ της ελίτ της Ρωσίας, οι δημοσιογράφοι έχουν επισήμανει τρεις διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων από ενάρξεως της ρωσικής εισβολής.

  • Οι «τίμιοι αξιωματούχοι» που δεν βλέπουν πλέον νόημα στη δουλειά τους έχουν καταφύγει στο αλκοόλ, τις τυχαίες σεξουαλικές συναντήσεις και τον αθλητισμό ως μέσα απόδρασης.

Μια δεύτερη ομάδα αξιωματούχων άρχισε να αφιερώνεται σε μικροπράγματα και πράξεις καλοσύνης.

Το τρίτο — και μεγαλύτερο — μέρος των αξιωματούχων επέλεξε να αγνοήσει τα ζητήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο και να «κολυμπήσει με το ρεύμα πίσω από τον Πούτιν και τους ανωτέρους τους», είπε μια από τις πηγές του Βιόρστκα.

«Κάνουν τη δουλειά τους και προσπαθούν να μην μιλούν, και πιθανώς ούτε καν να σκέφτονται».

Με πληροφορίες από The Moscow Times

 

Ψυχιατρεία για τους ομοφυλόφιλους στήνει ο Πούτιν: Φόβοι ότι έπονται και «θεραπείες» μεταστροφής…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: