Ποια είναι η δουλειά σου Πρόεδρε: Να πολεμάς για την Κυπριακή Δημοκρατία ή να επιδίδεις διαπιστευτήρια στον κατοχική ηγέτη και στο ΑΚΕΛ;

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού (ΕΔΠΑ). Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ, Λευκωσία

Επιτέλους, στο Προεδρικό (της Λευκωσίας) δεν υπάρχει ένας με πολιτική σκέψη; Ούτε ένας που να μην υποφέρει από ανίατη τουρκοφοβία και ΑΚΕΛικό ψοφοδεϊσμό;

Ένα περιστατικό παρενόχλησης μιας Τουρκοκύπριας νεάνιδας, στην Αγία Νάπα, από δύο ξερόμαγκες Έλληνες, προκάλεσε αχρείαστο πανικό, σύγχυση, ένα γελοιωδέστατο σιασιάρισμα από τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη μέχρι την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να επιδίδονται σε εξηγήσεις, δηλώσεις, απολογίες.

Παρένθεση: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, προεκλογικά, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι αυτός θα ήταν η προσωποποίηση της αλλαγής και ο πολιτικός Ηρακλής, που θα συνέτριβε το τέρας του παλαιοκομματισμού και του πολιτικαντισμού.

Ένας νέος, φέρελπις πολιτικός που, αφού «αφουγκράστηκε την κοινωνία», υποσχέθηκε ότι θα έφερνε το καινούργιο, το σύγχρονο και το επιστημονικό, ώστε να ανανεώσει την κοινωνία και το κράτος.

  • Επιστροφή στο περιστατικό: Έλληνες και Τούρκος συνοδός της Τουρκοκύπριας ήρθαν στα χέρια επειδή, προφανώς, ο Τ/κ δεν ανέχτηκε την παρενόχληση από τους Έλληνες. Η Τ/κ νεαρή χτυπήθηκε, οι δύο συνελήφθησαν και η νεαρή, με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παρακάλεσε όπως το περιστατικό μη προσλάβει διαστάσεις.

Πολύ σωστή τοποθέτηση και ώριμη αντιμετώπιση! Αυτήν την ωριμότητα και υπευθυνότητα της Τ/κύπριας δεν επέδειξαν ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ο εγκάθετος της κατοχής. Το περιστατικό είναι καταδικαστέο και απορριπτέο, επειδή δεν αρμόζει σε ανθρώπους που ενστερνίζονται τις αρχές και αξίες της Ευρώπης.

Τι παρατηρήθηκε; Η μεν Αστυνομία τάχιστα συνέλαβε τους ταραξίες -συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητά της – και η Τ/κ νεάνιδα έλαβε αμέσως ιατρική φροντίδα, έδωσε κατάθεση και το θέμα θα έπρεπε να λήξει επίσης γρήγορα. Αλλ’ όχι! Αναδύθηκε ξανά αυτή η άθλια, διαχρονική τουρκοφοβία.

Μόλις ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε δρομαίος να δώσει εξηγήσεις στον κατοχικό εγκάθετο, μήπως θυμώσει, μήπως εξοργιστεί, μήπως νευριάσει και δεν επιθυμεί πια να επιστρέψει σε συνομιλίες «από εκεί μου μείναμε στο Crans Montana». Τη σκυτάλη παρέλαβε και η Υπουργός Δικαιοσύνης και ακολούθησε ο Κυβ. Εκπρόσωπος.

Όλοι εν χορώ, με δηλώσεις, αναφέρονταν στο περιστατικό και διαβεβαίωναν, πρώτα τον κατοχικό πράκτορα ότι, προς Θεού (ή τον Αλλάχ), δεν πρόκειται για ρατσιστικό ή εθνικιστικό περιστατικό, αλλά για μεμονωμένο επεισόδιο, που δεν πρέπει να πάρει διαστάσεις και… μη θυμώσεις πασά μου!

Ακολούθησαν η Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τα κόμματα και αναρτήσεις στο φατσοβιβλίο, όπως της Ερατούς Μαρκουλλή, και όλος ο εσμός των τουρκολάγνων, που πανικοβάλλονται μήπως εξοργιστεί ο κατοχικός εγκάθετος.

Σε αυτό το κατάντημα, που επιβεβαιώνει ξανά και τραγικά την ανυπαρξία λογικής, ψύχραιμης στάθμισης και σοβαρής πολιτικής σκέψης και από τους σημερινούς κυβερνώντες, συνέβαλαν, δυστυχώς, και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, με πρώτο το κρατικοδίαιτο ΡΙΚ.

Την ώρα που τόσα άλλα, κρίσιμα και άλυτα προβλήματα ταλανίζουν τους πολίτες, η παρενόχληση μιας Τ/κύπριας νέας και ο καταδικαστέος τραυματισμός της έγινε πρώτο θέμα.

  • Υπερεκτιμήθηκε, υπερπροβλήθηκε, υπερτονίστηκε, συνδαυλίστηκε, δηλαδή παραβιάστηκε ο χρυσός κανόνας στη δημοσιογραφία για υπεύθυνη, σωστή αξιολόγηση του γεγονότος. Χάριν του εντυπωσιασμού, της τηλεθέασης και της αναρρίπισης αγελαίων ενστίκτων στους πολίτες.

Και τι δεν είπαν ή έγραψαν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές της συνύπαρξης Ε/κ και Τ/κ. Η Ερατώ Μαρκουλλή, π.χ., σε ανάρτησή της στο φατσοβιβλίο εξεμάνη και διερωτάτο με ανεκδιήγητη υβριστική οργή:

«Γιατί τα ονόματα των συλληφθέντων ανθρωποειδών, ανεγκέφαλων, άνανδρων, ρατσιστών, εθνικιστών, σεξιστών για την επίθεση εναντίον της 25χρονης Τουρκοκύπριας, δεν δημοσιοποιούνται; Γιατί πάντα αυτή η συγκάλυψη αυτών των άθλιων υποκειμένων; Σίγουρα, οι εξίσου φασίστες, ρατσιστές, εθνικιστές γονιοί τους (γιατί από το σπίτι ξεκινά το κακό), θα πληρώσουν αδρά μεγαλοδικηγόρους για να υπερασπιστούν τα βλαστάρια τους».

Πόσο ενήμερη και σίγουρη είναι η κυρία Μαρκουλλή για όλα τα επίθετα με τα οποία κόσμησε τους υπόπτους και τους γονείς τους; Θυμηθείτε: Ήταν και Υπουργός Εξωτερικών της δύσμοιρης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσο για δημοσιογράφους, αρκετοί έπαιξαν το παιχνίδι είτε της Κυβέρνησης είτε κομμάτων, που επέμεναν ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για ρατσιστικό, εθνικιστικό, σεξιστικό, ξενοφοβικό περιστατικό, που καταδεικνύει ότι κάποιοι μεταξύ μας θητεύουν στο μίσος και θέλουν τη διχοτόμηση.

Άρα, «οι προοδευτικές δυνάμεις», κατά την κυρία Μαρκουλλή, πρέπει να συνενωθούν για να χτυπήσουν το σύστημα που οδηγεί τον τόπο στην καταστροφή. «Ψυχραιμήστε», κατά την περιώνυμη έκφραση μακαρίτη Προέδρου της Βουλής. «Ψυχραιμήστε», διότι επιβεβαιώνετε παλαιά δήλωση του κατοχικού Ντενκτάς, ο οποίος, για να δικαιολογήσει την αξίωσή του για δύο κράτη, διερωτάτο:

  • «Τι θα γίνει, αν ένας Έλληνας χουφτώσει τον πισινό μιας Τουρκοκύπριας; Θα βάλω αστυνομικούς να προσέχουν κάθε Τ/κύπρια;». Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «εσιάσιαρεν» κυριολεκτικά να τηλεφωνήσει στον κατοχικό Τατάρ για να τον διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται για ρατσιστικό αλλά για μεμονωμένο επεισόδιο; Για δύο λόγους.

>Πρώτον, για να καλοπιάσει τον εγκάθετο της Τουρκίας ότι δεν αξίζει να δοθεί στο συμβάν πολιτική χροιά και να γίνει εκμετάλλευση διότι προέχουν οι συνομιλίες «από εκεί που μείναμε». Ο Τατάρ, όμως, έδωσε πολιτικές διαστάσεις.

Προφανώς, ο Ν. Χριστοδουλίδης επιμένει να ξεχνά ότι οι Τούρκοι εμμένουν αταλάντευτα σε λύση δύο κρατών και δεν πρόκειται να επιστρέψουν εκεί που… μείναμε. Ο Πρόεδρος δεν θέλει να χαλάσει το κλίμα (ποιο κλίμα;), επειδή αναμένει ότι, μετά και τις εκλογές στην Ελλάδα, θα εκδηλωθεί πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία για συνολική λύση των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο και στο Κυπριακό.

>Δεύτερον, ο Πρόεδρος έσπευσε με ταχύτητα να επιδώσει διαπιστευτήρια καλού παιδιού στον Τατάρ για να διαβεβαιώσει το ΑΚΕΛ. Ότι δεν συγκαλύπτει αυτούς τους… άθλιους εθνικιστές, ρατσιστές, σοβινιστές, ξενοφοβικούς και δεν θα ρίξει λάδι στη φωτιά του εθνικισμού, διαβεβαιώνοντας το ΑΚΕΛ: «Όποιοι θεωρούν ή φαντάζονται ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν, τους διαψεύδει και η Ιστορία και θα τους διαψεύσει και το μέλλον».

Το καταδικαστέο περιστατικό με την Τ/κύπρια νεάνιδα είναι αποδεικτικό μιας ανίατης, χρόνιας, τουρκοφοβικής νοοτροπίας, η οποία έχει εμφιλοχωρήσει και ριζώσει στα ηττημένα μυαλά κομματικών και πολιτικών ηγετών των Ελλήνων της Κύπρου. Ο Χριστοδουλίδης συνεχίζει ασυγκράτητος την… παράδοση. Και την υποτέλεια.

Αυτή η δουλόφρων πολιτική, γυμνή από αξιοπρέπεια, εθνική και ιστορική υπερηφάνεια, εξευτελίζεται κυριολεκτικά να γλείφει τον Τούρκο να καταδεχτεί για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Ο Χριστοδουλίδης, ως πολιτικός και ιστορικός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανένας κατακτητής δεν σέβεται ποτέ έναν κατακτημένο χωρίς αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και υπερηφάνεια. Τον συντρίβει!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Με έναν αδίστακτο Ταγίπ Ερντογάν, πώς θα σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης; Ρίχνει αυγά στον τοίχο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: