Ο στρατηγός Μίλι ακύρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, θα παραμείνει στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ: Για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία

FILE PHOTO: Defense Secretary Lloyd J. Austin III, right, speaks to Chairman of the Joint Chiefs of Staff Army Gen. Mark A. Milley during the annual Army-Navy football game, in Philadelphia. Photo By: Navy Petty Officer 2nd Class Alexander Kubitza




Ο επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μίλι, ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός στρατηγός θα παραμείνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο για να πρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία. Ο κ. Μίλι επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο για το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Προηγουμένως είχε λάβει μέρος σε έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν από την ομάδα Εθνικής Ασφάλειας σήμερα το πρωί για τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ενημέρωσε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους η αμερικανική Προεδρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβανμ ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μίλι, ο διευθυντής Haines, ο αρχηγός της CIA, Γουίλιαμ Μπέρνς και η Πρέσβης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα συνεχίσουν να ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναφέρει η ενημέρωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο:

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στη Ρωσία. Επιβεβαίωσαν επίσης την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία.

Η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται, λέει ο ‘Αντονι Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: