Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα μιλήσει για τις πρώτες 100 μέρες από την ανάληψη της εξουσίας: Έχει επιτελεστεί ουσιαστικό έργο, τονίζεται…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την Προεδρεύουσα του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κα Željka Cvijanović. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα προχωρήσει αύριο Τρίτη στον απολογισμό της κυβέρνησης του για τις πρώτες 100 μέρες από την ανάληψη της εξουσίας.

Σύμφωνα με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι το έργο που έχει επιτελεστεί είναι ουσιαστικό και βασικός στόχος της διάσκεψης είναι να λάβει το μήνυμα και η κοινωνία ότι η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα έκλεισε εκκρεμότητες δεκαετιών.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναφερθεί στις ενέργειες για σπάσιμο του αδιεξόδου προτάσσοντας την συγκεκριμένη του πρόταση, για πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το δεύτερο θέμα, που θα αναδείξει είναι εκείνο της ενέργειας όπου δόθηκε προτεραιότητα «για επανακαθορισμό της πολιτικής μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις προκλήσεις που προκύπτουν.

Θα αναδείξει επίσης τις λύσεις που δόθηκαν σε μιά σειρά από σοβαρά θέματα όπως η επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής κατά 2/3 και το πρόγραμμα «ΚτίΖω» το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται και αφορά την ανοικοδόμηση των επικίνδυνων προσφυγικών πολυκατοικιών.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει παράλληλα στις κοινωνικές παροχές και στα επιδόματα σε πολύτεκνους, στο επίδομα μάνας καθώς και στην εφαρμογή του θεσμού του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς και τη σύσταση Γραμματείας και Μηχανισμού Παρακολούθησης υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση του ΡΙΚ στο πλαίσιο της εκπομπής “Απο μέρα σε μέρα”, από το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου και στη νοηματική από το ΡΙΚ 2.

Σκηνικό διάλυσης στο ΔΗΣΥ: Η Αννίτα Δημητρίου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ομιλεί για απωθημένα, ανθρώπινα λάθη και περιρρέουσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: