Ο Πρόεδρος της Κύπρου παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον Βέμπερ: Σημαντικές επαφές του Νίκου Χριστοδουλίδη στο Στρασβούργο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Manfred Weber. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Επαφές με επικεφαλής και μέλη πολιτικών ομάδων είχε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, πέραν της προσφώνησης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της συνάντησής του με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ELK) Μάνφρεντ Βέμπερ.

Το γεύμα παρέθεσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ προς τιμή του Προέδρου, και στο οποίο συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι Αντιπρόεδροι του ΕΛΚ, καθώς και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές.

Συμπληρώνεται πως στο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου «Ανανέωση της Ευρώπης» Στεφάν Σεζουρνέ και με τον Αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Πέδρο Μαρκές, ενώ επίσης, σε συντονιστική συνάντηση με την πολιτική ομάδα του ΕΛΚ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πήρε το «ναι» από τη Ρομπέρτα Μέτσολα για το Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: