Ο “μύλος” ξανάρχισε να αλέθει κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας για τον πνιγμό των προσφύγων και των μεταναστών: Όμως εδώ δεν υπάρχει …”Μαρία της Πύλου” (video)

Διασωθέντες μετανάστες και πρόσφυγες από το ναυάγιο της Πύλου, περιμένουν στο λιμάνι της Καλαμάτας την επιβίβασή τους σε λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν σε δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, Καλαμάτα, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Στο κείμενο μου σε τούτη εδώ τη στήλη, έγραφα και προειδοποιούσα, μόλις την Πέμπτη, με αφορμή την ασύλληπτη τραγωδία των προσφύγων και των μεταναστών στη θάλασσα της Πύλου, τα εξής (ΕΔΩ):

Αν, λέω αν, αποφάσιζε κάποιος στην Αθήνα να παρέμβει με το έτσι θέλω και να σώσει αυτούς τους ανθρώπους, όλη η ανθρωπότητα θα μιλούσε τώρα για την Ελλάδα. Τώρα; Μην εκπλαγείτε να ξεκινήσει εκστρατεία -με πρώτη την Τουρκία- που θα λέει ότι οι Έλληνες τους έπνιξαν…

Πάω στοίχημα ότι οι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα ξεκινήσουν τις απαράδεκτες διαρροές εναντίον της Ελλάδας… Ότι δήθεν μπορούσε και δεν το έπραξε.

Δεν πέρασαν 24 ώρες και ξεκίνησε ο «μύλος» για να εφεύρει τη νέα «πεντάχρονη Μαρία», όχι του Έβρου αυτή τη φορά, αλλά της Πύλου. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: Να εκτεθεί η Ελλάδα, ότι ευθύνεται για τούτη τη θυσία εκατοντάδων συνανθρώπων μας, οι οποίοι πίστεψαν τους λαθρέμπορους ότι θα τους οδηγήσουν με ασφάλεια στη σωτηρία, μέχρι την Ιταλία. Και γι’ αυτό πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ ο καθένας που βρέθηκε στο πλοίο-τάφος.

Και από εκεί είχε ο Θεός. Όπως χιλιάδες άλλοι θα κατέληγαν στα στρατόπεδα «συγκέντρωσης» που έχουν δημιουργήσει οι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών στις λεγόμενες χώρες υποδοχής, που τελικά είναι μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία.

  • Τούτη η παρτίδα των άμοιρων συνανθρώπων μας κατέληξε στη θάλασσα. Λίγοι σώθηκαν και οι πολλοί χάθηκαν πνιγμένοι και εγκαταλελειμμένοι.

Από την πρώτη σχεδόν μέρα, με ευθύνη -και το λέω με μεγάλη λύπη- επαγγελματιών της μετανάστευσης που πρόσκεινται στον ευρύτερο χώρο μίας λανθάνουσας Αριστεράς, ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε τις ανταποκρίσεις που δημοσιεύθηκαν σε ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Θα μείνετε άφωνοι. Προκαλούν τεράστια θλίψη τα ξένα δημοσιεύματα. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι είχαν υποχρέωση να είναι προσεκτικοί…

Ένας φίλος μου καθηγητής, που σπούδασε στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής και επέστρεψε στην Ελλάδα για να προσφέρει στην εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων, μου έγραψε:

«Όπως προειδοποίησες έτσι και γίνεται…

Πράγματα τα οποία αν ελέγξει κανείς, το Λιμενικό τα είπε από τη πρώτη στιγμή, τώρα τα γυρίζουν οι “αλληλέγγυοι” και τα ενεργούμενά τους…

Συγκεκριμένα, είπε το Λιμενικό από την αρχή ότι στη πρώτη προσέγγιση (ώρες πριν γίνει το ναυάγιο) πλησίασε τους κακομοίρηδες μετανάστες -έρμαια των δουλεμπόρων- σκάφος του Λιμενικού, ως όφειλε, να δει πώς είναι, και τους έριξε και σκοινί. Αυτοί πέταξαν το σκοινί στη θάλασσα και είπαν ένα ξερό «NO HELP, GO ITALY»…

Το σκάφος του Λιμενικού απομακρύνθηκε και ώρες μετά έγινε το μοιραίο.

Τώρα όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ή απλά θέλουν να κάνουν ζημιά, λένε ότι το Λιμενικό αλλάζει την αφήγησή του (ψέματα, δεν άλλαξε το παραμικρό), αλλά αυτοί οι ίδιοι με τη βοήθεια ενός “αλληλέγγυου” ονόματι (αναφέρει το όνομά του) λένε σημεία και τέρατα»…

Στη συνέχεια σημειώνει ένα δημοσίευμα στο in.gr που γράφει:

Ίδιες αναφορές έρχονται και από άλλους επιζώντες. Ο κ. Τάσος Πολυχρονόπουλος, αλληλέγγυος που μίλησε με διασωθέντα, ανέφερε στην ΕΡΤ όσα του εξιστόρησε ο 24χρονος Σύρος: «Τους έδεσε με κάποιο σχοινί το σκάφος του λιμενικού και προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει προς τα αριστερά. Για άγνωστο λόγο το σκάφος πήρε δεξιά κλίση και αιφνιδίως βυθίστηκε». Όπως είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος ο 24χρονος ήταν σαφής στα όσα του δήλωσε…

Και συνεχίζει ο φίλος καθηγητής:

«Αντιλαμβάνεσαι ότι αν όντως το σκάφος του Λιμενικού ήταν εκεί, είχε ρίξει το σκοινί, το έδεσαν στο σαπιοκάραβο και μετά το τράβηξε και αυτό κουνιόταν δεξιά-αριστερά και βούλιαξε θα το έλεγε ο πάσα ένας όχι ένας 24χρονος Σύρος. Αντίθετα, όλοι οι επιζώντες έλεγαν ότι σταμάτησε η μηχανή άρχισε να γέρνει δεξιά-αριστερά πήδηξαν στη θάλασσα όσοι πρόλαβαν και το καράβι μετά αναποδογύρισε και βούλιαξε…

Τί άλλο έχουμε να δούμε… Και ξεχνάμε και τον Αττίλα, και την 3η εισβολή στην ΑΟΖ μας και την 4η εισβολή από λαθρομετανάστες, που στέλνει η Τουρκία μέσω των Κατεχομένων στην ελεύθερη Κύπρο».

Σ’ αυτόν τον «μύλο» δυστυχώς μπλέχθηκε και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ίσως ότι θα έχει κομματικά οφέλη στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου.

Ως ένας δημοσιογράφος που ασχολήθηκα πολύ με την απαράδεκτη ψεύτικη ιστορία της «Μαρίας του Έβρου», έχω αποφασίσει να κρατώ πλέον μικρό καλάθι, όταν τα θέματα και οι ανταποκρίσεις αναφέρονται σε αυτή την πολύ πικρή ιστορία των ανθρώπων που ξεκινούν από την Ασία και την Αφρική για μία ελπίδα: ότι θα πετύχουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Και κρατώ μικρό καλάθι, διότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έγιναν «όπλα» για αδίστακτους αυταρχικούς ηγέτες που τους χρησιμοποιούν για να έχουν οικονομικά και άλλα οφέλη.

  • Η Ελλάδα ήταν θύμα του Ταγίπ Ερντογάν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, και αν δεν άντεχαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία στον Έβρο, η χώρα θα είχε πλημμυρίσει με χιλιάδες «κολασμένους» που χρησιμοποίησε η Τουρκία για την εισβολή. Διότι περί εισβολής επρόκειτο.

Και όμως, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να χαϊδεύουν και να προσφέρουν δισεκατομμύρια στον Ερντογάν στη βάση μίας έωλης υπόσχεσης ότι θα κρατήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Τουρκία. Με την ευκαιρία, αξίζει να τονιστεί ότι πολλοί εξ αυτών ψήφισαν στις τελευταίες τουρκικές εκλογές και προφανώς έδωσαν τις ψήφους τους στον αυταρχικό ηγέτη της γειτονικής χώρας.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, λόγω του παρατεταμένου προεκλογικού αγώνα, βρίσκεται στον …αυτόματο, αν και είναι πραγματικά προστατευμένη λόγω της ισχύς των Ενόπλων της Δυνάμεων.

  • Όμως απαιτείται προσοχή. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Δεν νοείται να διαβάζουμε ισχυρισμούς από ελληνικά χείλη ότι το ελληνικό Λιμενικό έπνιξε τους άμοιρους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι ψέμα.

Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, είναι θύματα αυτής της απαράδεκτης εργαλειοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών. Το ποσοστό αυτών των ανθρώπων έφτασε στο 12% του πληθυσμού της Κύπρου. Στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ποσοστό μειώθηκε δραματικά. Λοιδορήθηκε γι’ αυτό από τους επαγγελματίες νεοφιλελεύθερους των Βρυξελλών. Όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να αντέξει άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Φοβάμαι ότι η επιμονή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες θα προκαλέσει ζημία στη χώρα. Και πρέπει να μην δώσει άλλο την ευκαιρία στους γνωστούς κύκλους των Βρυξελλών να κακολογήσουν ξανά την Ελλάδα. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει η …«Μαρία της Πύλου». Εάν βεβαίως προκύψει με ατράνταχτα στοιχεία, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα ασκήσουμε πραγματικά σκληρή κριτική…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Με το μυαλό στην Πύλο, όπου δρουν και διεφθαρμένες ΜΚΟ, αλλά και στην Ουάσιγκτον όπου δραστηριοποιείται η χώρα του Αττίλα: Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι πήραν τα “όπλα” τους… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: