Ο Κούρδος αγωνιστής Κενάν Αγιάς παραδόθηκε στους Γερμανούς: Θα μεταφερθεί σε φυλακή στο Αμβούργο, “ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου”!!!

Ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στην Καρσλρούη παρουσιάστηκε (03/06) ο Κενάν Αγιάζ, μετά την εκτέλεση της έκδοσης του από την Κύπρο στην Γερμανία. Φωτογραφία ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου




Χθες το βράδυ προσγειώθηκε στη Φρανκφούρτη ο (Κενάν Αγιάς) Kenan Ayas. Συνοδευόταν από τρεις αστυνομικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που τον είχαν παραλάβει στη Λάρνακα. Αφού έφτασε στη Φρανκφούρτη, οδηγήθηκε σε φυλακή της Καρλσρούης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης, υπό τις επικρατούσες συνθήκες που επιβάλλει ο Γερμανικός αντιτρομοκρατικός νόμος φαίνεται ότι θα τον ταλαιπωρούν για κανένα χρόνο πριν φτάσουν σε οποιονδήποτε αποτέλεσμα της δίκης. Το “αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου” στην σύγχρονη Γερμανία έχει μετατραπεί στο “ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου”.

«Αυτή η μεταχείριση είναι απάνθρωπη και πηγάζει από το γεγονός ότι η Τουρκία κατάφερε να πείσει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και αλλού να περιλάβουν το ΡΚΚ στην λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων. Συνακόλουθα οποιοσδήποτε θεωρηθεί ως υποστηρικτής του ΡΚΚ θυματοποιείται βάσει τέτοιων αντι-τρομοκρατικών νόμων. Και είναι ανείπωτη ντροπή το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταντήσει συνεργός της φασιστικής Τουρκίας σε αυτό το θέμα».

  • Μεταφρασμένη η δήλωση της δικηγόρου του Κενάν στη Γερμανία

Παρά τις δύσκολες συνθήκες τα πηγαίνει σχετικά καλά αλλά το ταξίδι τον δυσκόλεψε πολύ λόγω των προβλημάτων της υγείας του. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (Bundesgerichtshof) στην Καρλσρούη.

Του διαβάστηκε το γερμανικό ένταλμα σύλληψης και τέθηκε υπό προδικαστική κράτηση. Κατόπιν αιτήματος του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα, ο Κενάν Αγίας τέθηκε υπό ειδικά και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Ουσιαστικά, δεν έχει πλέον καμιά ιδιωτικότητα στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους.

Τον χωρίζει από τους επισκέπτες του ένα τζάμι και οι συνομιλίες του με τους επισκέπτες του παρακολουθούνται από την αστυνομία και έναν διερμηνέα, όπως και τα τηλεφωνήματά του.

Όλες οι επιστολές που λαμβάνει ή στέλνει διαβάζονται και ελέγχονται από τον εισαγγελέα. Ακόμη και οι δικηγόροι υπεράσπισής του μπορούν να τον δουν μόνο μέσα από ένα τζάμι και όλη η γραπτή επικοινωνία με τον δικηγόρο υπεράσπισης του ελέγχεται από έναν δικαστή.

Ο Κενάν Αγιάς θα μεταφερθεί τώρα σε φυλακή στο Αμβούργο γιατί πρόκειται να δικαστεί στο Αμβούργο. Ο εισαγγελέας έχει το πολύ έξι μήνες για να του απαγγείλει κατηγορίες. Το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου (Oberlandesgericht) θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί τις κατηγορίες, κάτι που είναι η συνήθης πορεία σε αυτές τις πολιτικές υποθέσεις.

Η κύρια δίκη θα πρέπει να ξεκινήσει εντός τριών ή τεσσάρων μηνών και θα διαρκέσει πολλούς μήνες ή και έως ένα χρόνο. Ο Κενάν Αγιάς πιθανότατα θα περάσει όλo τον χρόνο υπό κράτηση χωρίς καμία πραγματική πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος. Αυτό οφείλεται στην πολιτική φύση της υπόθεσης.

Ο Kenan Ayas μπορεί να λαμβάνει επιστολές στη διεύθυνση: Kenan Ayas, Untersuchungshaftanstalt Hamburg, Holstenglacis 3 20355 Hamburg.

Όλη η επιστολή που θα σταλεί στον Kenan Ayas θα μεταφραστεί και θα ελεγχθεί από το γραφείο της εισαγγελίας. Karlsruhe, 3 Ιουνίου, 2023 Antonia von der Behrens Δικηγόρος Υπεράσπισης του Kenan Ayas.

Η Λευκωσία παρέδωσε κρυφά τον Κενάν Αγιάς στους Γερμανούς παρά τη διάγνωση των γιατρών: Σήμερα θα τον παρουσιάσουν ενώπιον δικαστηρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: