Η Λευκωσία παρέδωσε κρυφά τον Κενάν Αγιάς στους Γερμανούς παρά τη διάγνωση των γιατρών: Σήμερα θα τον παρουσιάσουν ενώπιον δικαστηρίου

FILE PHOTO: Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης από το Πολιτιστικό Κέντρο των Κούρδων στην Κύπρο. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος




Ο συναγωνιστής και φίλος μας Κενάν Αγιάζ μεταφέρθηκε χτες στη γερμανία, και παραδόθηκε στα χέρια των διωκτών του γερμανών. Η Γερμανία συνεργάζεται με την Τουρκία.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται ότι σήμερα Σάββατο, 3 Ιουνίου, ο Κενάν θα μεταφερθεί και θα τον εμφανίσουν ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου.

“Αγωνιζόμαστε τώρα να εμποδίσουμε περαιτέρω ζημιά στις σχέσεις του Κουρδικού λαού με την αγωνιζόμενη Κύπρο”, σημειώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

Επίσης διευκρινίζει ότι ο γιατρός του Κενάν διαπίστωσε στη γραπτή του έκθεση ότι ο Κενάν ΔΕΝ είναι ικανός να ταξιδέψει, διότι ενδέχεται να επιδεινωθεί η υγεία του –πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και το πόδι.

Η διευκρίνιση αναφέρει τα εξής:

Στις χτεσινές ειδήσεις μεταδόθηκε ότι ο Κενάν μεταφέρθηκε στη γερμανία, αφού είχε δει γιατρό της επιλογής του.

Αυτή είναι μια πολύ παραπλανητική διατύπωση.

Πρώτα, αφήνει την εντύπωση πως όλο το θέμα είναι ….να δει ο Κενάν γιατρό της επιλογής του…. Έτσι, αποσιωπά και συσκοτίζει όλη την σύμπραξη του νομικού και πολιτικού συστήματος της Κύπρου με τη σωβινιστική πολιτική της τουρκίας κατά του Κουρδικού λαού, και την σύμπραξη με τη γερμανία.

Η σύμπραξη έγινε με την υιοθέτηση της τουρκικής πολιτικής κατά του Κουρδικού λαού πρώτα από την γερμανία και μετά από τις κυπριακές αρχές.

Κατά δεύτερο, όσα μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης είναι παραπλανητικά και για άλλο λόγο. Διότι παρέλειψαν να πουν ότι ο γιατρός του Κενάν διαπίστωσε στη γραπτή του έκθεση ότι ο Κενάν ΔΕΝ είναι ικανός να ταξιδέψει, διότι ενδέχεται να επιδεινωθεί η υγεία του –πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και το πόδι.

Σύμφωνα με την ευρωπαική νομοθεσία, η ικανότητα να ταξιδέψει είναι αναγκαία για τον καθένα που επιβιβάζεται σε αεροπλάνο χωρίς την θέληση του, όπως είναι μετανάστες που επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης ή πρόσωπα υπό έκδοση.

Η διάγνωση του γιατρού του Κενάν Αγιάς.

Για την πληροφορηση των μέσων ενημέρωσης, στέλνουμε την πιο πάνωφωτογραφία όπου φαίνεται η σχετική παράγραφος από την έκθεση του γιατρού που εξέτασε τον Κενάν.

Ζητούμε και καλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν τις αναγκαίες διορθώσεις.

Γραφείο Τύπου
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

Η κυπριακή κυβερνηση φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη: Ο Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης ξέσπασε για την έκδοση του Κούρδου Κενάν Αγιάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: