Ο ισλαμιστής Ερντογάν ευχαρίστησε με ανάρτηση του στο Twitter τον τουρκικό όχλο “για την υποδοχή και τη φιλοξενία” στην κατεχόμενη Κύπρο

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan in occupied Nicosia, occupied Cyprus. Photo via Turkish Presidency




Παράνομη “επίσκεψη” στο ψευδοκράτος των κατεχομένων πραγματοποίησε ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έγινε δεκτός με στρατιωτικές τελετές καθώς και με θερμή υποδοχή από πλήθος κόσμου στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλησε να ευχαριστήσει με ανάρτηση του, τους Τουρκοκύπριους για την θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μου για τη φιλοξενία τους. Ευχαριστώ, υπάρχει, εμπιστευόμαστε τον Θεό!», έγραψε σε ανάρτηση του ο απαράδεκτος Ερντογάν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδικάζει την παράνομη μετάβαση του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα που πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Ιουνίου 2023, και η οποία συνιστά ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.

Κατά την παραμονή του στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος, όσο και ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβαν τις απαράδεκτες θέσεις τους στο Κυπριακό.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλει έντονες προσπάθειες για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου ΟΗΕ, τέτοιου είδους ρητορική που εξυπηρετεί την πολιτική της Τουρκίας για προώθηση της «αναγνώρισης» της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα βαίνει εις βάρος της όποιας προοπτικής για επίλυση του Κυπριακού.

Υπό το φως των ανωτέρω παράνομων ενεργειών, το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες και διαβήματα.

  • Ερντογάν: Επιστροφή σε συνομιλίες μόνο με αναγνώριση της παράνομης “τδβκ”

Εκ των ων ουκ άνευ είναι για την Τουρκία η επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν που ζητεί αναγνώριση του ψευδοκράτους για να υπάρξει επιστροφή στις συνομιλίες, με τον κατοχικό ηγέτη να επαναλαμβάνει την προσήλωσή του στη λύση δύο κρατών, κατά τις κοινές τους δηλώσεις στην κατεχόμενη Λευκωσία το απόγευμα, μετά από δυόμιση ώρες συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν και δεν θα γίνουν ποτέ μειονότητα. «Όσοι αγνοούν αυτά τα γεγονότα συνεχίζουν να παρηγορούνται από τα όνειρά τους ότι είναι ο μοναδικός κυρίαρχος του νησιού», είπε.

«Συνιστώ ιδιαίτερα σε αυτούς να αφήσουν στην άκρη τις εμμονές τους και να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες του νησιού. Παρά τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων, περισσότερο από μισός αιώνας χάθηκε λόγω των ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανείς δεν αντέχει να χάσει άλλα 50 χρόνια. Η επιβεβαίωση της κυρίαρχης ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων, που είναι κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, είναι για εμάς εκ των ων ουκ άνευ», υποστήριξε.

Εάν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφερε, «ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αναγνωριστεί η (παράνομη) “τδβκ”. Το ρεαλιστικό και προσανατολισμένο στα αποτελέσματα όραμα που παρουσίασε ο πρόεδρος Τατάρ στην τελευταία άτυπη συνάντηση στη Γενεύη και το οποίο υποστηρίζουμε είναι ουσιαστικά αυτό».

Για την διάσταση που Κυπριακού που αφορά την ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Ερντογάν είπε ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

«Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσίασε η τουρκοκυπριακή πλευρά για τη δίκαιη κατανομή των πόρων υδρογονανθράκων εντός και γύρω από το νησί της Κύπρου βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι. Δυστυχώς, η πρότασή μου να οργανωθεί μια περιφερειακή διάσκεψη για θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν έτυχε ανταπόκρισης. Τα βήματα που κάνοντας έχοντας ένα όραμα, έμειναν χωρίς αντίκρισμα. Παρόλα αυτά, πάντα δίναμε προτεραιότητα στον διάλογο ως εγγυήτρια χώρα», ανέφερε.

Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες ενάντια στις ισορροπίες στο νησί και την περιοχή, θα πρέπει να υπολογίσουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι ενέργειες, συνέχισε. «Η ειρήνη και η ασφάλεια των αδελφών μας στο νησί σημαίνει ειρήνη και ασφάλεια για εμάς. Ως μητέρα πατρίδα, στεκόμαστε στο πλευρό της (παράνομης) “τδβκ” με όλα τα μέσα και τις δυνατότητές μας. Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις ειλικρινείς προσπάθειες επίλυσης, θα συνεχίσουμε επίσης την στήριξή μας στην (παράνομη) “τδβκ”»

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στους Τούρκους πολίτες στα κατεχόμενα για τους οποίους θα επιτύχουν να έχουν τις ίδιες «δημόσιες» υπηρεσίες υγείας με τους πολίτες στην Τουρκία. «Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε την κατασκευή 1192 μονάδων κοινωνικής κατοικίας στην περιοχή της Δερύνειας. Η κατασκευή και η τοποθέτηση καλωδίου αμφίδρομης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας», πρόσθεσε.

Στον τομέα των μεταφορών, έχουν κατασκευάσει, ανέφερε, συνολικά 630 χιλιόμετρα κεντρικών δρόμων μέχρι στιγμής, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή 5 ξεχωριστών οδικών έργων συνολικού μήκους 62 χιλιομέτρων. Σύντομα θα διαθέσουν στους παραγωγούς το νερό που φέρνουν από την Τουρκία για σκοπούς άρδευσης, δήλωσε.

Θα προκηρυχθούν ανακοίνωσε προσφορές για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Λευκωσία 500 κλινών. Τις εργασίες, ανέφερε θα επιβλέπει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ, ιδιαίτερα την ολοκλήρωση των εργασιών στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Ευχήθηκε τα προβλήματα εκεί να ξεπεραστούν και ο ίδιος να προσγειωθεί στις 20 Ιουλίου στο «νέο αεροδρόμιο». «Θα τα πούμε στις 20 Ιουλίου», είπε.

Ερωτηθείς αργότερα για τα ελληνοτουρκικά κι αν θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης της Τουρκίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κι αν θα δημιουργηθεί ένα τραπέζι συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι ο οδικός χάρτης είναι ξεκάθαρος κι αφορά την ειρήνη. «Γιατί δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά η ειρήνη σε αυτές τις θάλασσες. Κι αν υπάρχουν αυτοί που θέλουν να εμποδίσουν την ειρήνη, τότε θα υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό τρόπο. Θέλουμε να εξαφανιστούν τα εμπόδια μπροστά μας και το Αιγαίο να δώσει το μήνυμά του στον κόσμο ως θάλασσα ειρήνης».

Από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου: Ο Σουλτάνος Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ελλάδα για το Αιγαίο και έκλεισε για πάντα την πόρτα σε λύση του Κυπριακού (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: