Από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου: Ο Σουλτάνος Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ελλάδα για το Αιγαίο και έκλεισε για πάντα την πόρτα σε λύση του Κυπριακού (video)

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan was welcomed by Ersin Tatar in occupied Cyprus. Photo via Turkish Presidency




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, από την κατεχόμενη Λευκωσία, τον πρώτο του επίσημο σταθμό μετά την επανεκλογή του στην τουρκική προεδρία, επανέλαβε τις απειλές του για το Αιγαίο, αν και δήλωσε …”εραστής” της ειρήνης και ταυτόχρονα έκλεισε ερμητικά την πόρτα στην όποια προοπτική επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Εκ των ουκ άνευ το ίσο καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, ήταν το απαράδεκτο μήνυμα που έστειλε στη Λευκωσία και την Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τις σκληρές του θέσεις για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ο Ερντογάν έστειλε και το πρώτο του μήνυμα προς την Αθήνα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν αναμονή του δεύτερου γύρου εκλογών.

«Θέλουμε η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο να καταστούν θάλασσες ειρήνης, αλλά εαν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αποτρέψουν την ειρήνη, τότε θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικές μεθόδους», απείλησε ο Ερνντογάν.

Δεν θέλουμε να υπάρξουν τα όποια εμπόδια στο δρόμο μας, δήλωσε ο αδιόρθωτος Σουλτάνος απευθυνόμενος στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά κι αν θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης της Τουρκίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κι αν θα δημιουργηθεί ένα τραπέζι συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι:

“Ο οδικός χάρτης είναι ξεκάθαρος κι αφορά την ειρήνη. Γιατί δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά η ειρήνη σε αυτές τις θάλασσες. Κι αν υπάρχουν αυτοί που θέλουν να εμποδίσουν την ειρήνη, τότε θα υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό τρόπο. Θέλουμε να εξαφανιστούν τα εμπόδια μπροστά μας και το Αιγαίο να δώσει το μήνυμά του στον κόσμο ως θάλασσα ειρήνης». 

Είπε ακόμα τα εξής για τους εξοπλισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου:

Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες ενάντια στις ισορροπίες στο νησί και την περιοχή, θα πρέπει να υπολογίσουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι ενέργειες, συνέχισε. Η ειρήνη και η ασφάλεια των αδελφών μας στο νησί σημαίνει ειρήνη και ασφάλεια για εμάς. Ως μητέρα πατρίδα, στεκόμαστε στο πλευρό της (παράνομης) “τδβκ” με όλα τα μέσα και τις δυνατότητές μας. Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις ειλικρινείς προσπάθειες επίλυσης, θα συνεχίσουμε επίσης την στήριξή μας στην (παράνομη) “τδβκ”».

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι ουδέποτε υπήρξαν μειονότητα και ουδέποτε θα γίνουν.Αυτοί που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα , συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι θα γίνουν οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού. Ουδείς αντέχει να χαθούν άλλα 50 χρόνια. Εαν είναι να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ο μόνος τρόπος για να γίνει είναι η αναγνώριση της (παράνομης) “τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Ισχυρίστηκε χωρίς ντροπή ότι περισσότερος από μισός αιώνας χάθηκε λόγω των δήθεν ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτό ήρθε στο τέλος του, σημείωσε και είπε:

«Συνιστώ ιδιαίτερα σε αυτούς να αφήσουν στην άκρη τις εμμονές τους και να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες του νησιού. Παρά τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων, περισσότερο από μισός αιώνας χάθηκε λόγω των ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανείς δεν αντέχει να χάσει άλλα 50 χρόνια. Η επιβεβαίωση της κυρίαρχης ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων, που είναι κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, είναι για εμάς εκ των ων ουκ άνευ», υποστήριξε.

Εάν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφερε, «ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αναγνωριστεί η (παράνομη) “τδβκ”. Το ρεαλιστικό και προσανατολισμένο στα αποτελέσματα όραμα που παρουσίασε ο πρόεδρος Τατάρ στην τελευταία άτυπη συνάντηση στη Γενεύη και το οποίο υποστηρίζουμε είναι ουσιαστικά αυτό».

Όσο αφορά το φυσικό αέριο, αυτό συνέχισε πρέπει να διαμοιραστεί στη βάση της αρχής της ισότητας, επαναλαμβάνοντας ότι ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού.

«Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσίασε η τουρκοκυπριακή πλευρά για τη δίκαιη κατανομή των πόρων υδρογονανθράκων εντός και γύρω από το νησί της Κύπρου βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι. Δυστυχώς, η πρότασή μου να οργανωθεί μια περιφερειακή διάσκεψη για θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν έτυχε ανταπόκρισης. Τα βήματα που κάνοντας έχοντας ένα όραμα, έμειναν χωρίς αντίκρισμα. Παρόλα αυτά, πάντα δίναμε προτεραιότητα στον διάλογο ως εγγυήτρια χώρα», ανέφερε.

Προανήγγειλε επίσης νέα έργα στήριξης του ψευδοκράτους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανάφερε ότι «ξεκινούμε την ανέγερση 1192 κοινωνικών κατοικιών στην περιοχή της Δερύνειας. Στις προτεραιότητές μας είναι και το καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρισμού μεταξύ των δύο χωρών».

Περιχαρής ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αφού άκουσε αυτά που ήθελε να ακούσει από τον Ερντογάν, …προειδοποίησε(!!!) τους καθομαθημένους, όπως ισχυρίστηκε, από την Ευρώπη, Ελληνοκύπριους.

Σε δηλώσεις ο Ερσίν Τατάρ τόνισε ότι «οι Ε/κ δεν επιστρέφουν στο τραπέζι γιατί δεν αποδέχονται την κυριαρχία μας. Θα πρέπει, όμως, να ξέρουν ότι πίσω μας είναι ο παγκόσμιος γίγαντας της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο Ερντογάν ανανέωσε το ραντεβού του με τον Τατάρ στα κατεχόμενα, ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, οπότε θα τελέσει τα εγκαίνεια του νέου τερματικού του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου.

Σήμερα μαζί του στα κατεχόμενα κουβάλησε τέσσερις υπουργούς, τον νέο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και τον εκπρόσωπο του κυβερνώνοντος τουρκικού κόμματος ΑΚΡ.

Συγκεκριμένα: Τον Τούρκο Πρόεδρο πλαισίωναν στις συναντήσεις αντιπροσωπειών:

Ο νέος Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αρπασλάν Μπαϊρακτάρ, ο Υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίς Ουράλογλου, ο επικεφαλής της επικοινωνίας στην τουρκική Προεδρία, Φαχρετίν Αλτούν, ο επικεφαλής της ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν, ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας, Χαλούκ Γκιουργκιούν και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Οι κατοχικές αρχές έδιωξαν από το παράνομο ψευτο-“προεδρικό” του ψευδοκράτους Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο που ασκεί κριτική στον Τούρκο Σουλτάνο

Παράνομη η “επίσκεψη” του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου: Η Λευκωσία τονίζει ότι παραβιάζει τα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: