Ο Δρ. Κόμπος εξήγησε στον Βρετανό ομόλογό του την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη συμμετοχή της Ε.Ε. στο Κυπριακό

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, με τον Βρετανό ομόλογο του κ. James Cleverly. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η διήμερη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. James Cleverly. Κατά τη συνάντηση ο Δρ Κόμπος ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλίων, με στόχο την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Συζήτησαν, επίσης, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τη διεθνή επικαιρότητα.

Ο Δρ Κόμπος συναντήθηκε, στη συνέχεια, με τον Σκιώδη Υπουργό Ευρώπης κ. Stephen Doughty, ενώ προχθες είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο Sir Roger Gale. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις.

Προχθές το απόγευμα, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με την ηγεσία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας, με κύρια θέματα συζήτησης το Κυπριακό και τρόπους στήριξης του έργου της παροικίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επέστρεψε χθες στην Κύπρο.

Η Λευκωσία επιθυμεί διορισμό απεσταλμένων για το Κυπριακό από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε.: Αναμονή για επισκέψεις στελεχών των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: