Ο Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στην Τρίπολη μετέδωσε τουρκικό μέσο ενημέρωσης: Η πρώτη επίσκεψη του από τον Φεβρουάριο του 2011!

FILE PHOTO: Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ . Φωτογραφία via Twitter, @LNA2019M




Ο αρχιστράτηγος του LNA και ηγέτης της διοίκησης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, ταξίδεψε χθες (20 Ιουνίου) στην πρωτεύουσα της Τρίπολη για να επισκεφθεί το αρχηγείο της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο κανάλι Σίγμα από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης είναι ο Αμπντουλχαμίτ Ντμπεϊμπά. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Χαφτάρ στην Τρίπολη από το ξέσπασμα της επανάστασης το Φεβρουάριο του 2011.

Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα της τουρκικής έκδοσης της αραβικής εφημερίδας Şarku’l Avsat, η οποία δεν αποκάλυψε τους στόχους της επίσκεψης του Χαφτάρ.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της έκκλησης του Χαφτάρ να «επιταχυνθεί ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών για την διαχείριση των εκλογών» σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Διοίκηση του LNA την περασμένη Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση του LNA αναφέρεται:

«Υποστηρίζουμε μια πραγματική πολιτική λύση για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στην Λιβύη, χωρίς να παραβιάζονται, να αποκλείονται ή να υφίστανται σφετερισμό τα δικαιώματα οποιασδήποτε πλευράς.

Στόχος μας είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης για τον καθορισμό των εκλογικών νόμων, και οι εκλογές να διεξαχθούν εγκαίρως και η εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους να είναι εγγυημένη».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες των συνομιλιών του Χαφτάρ στην Τρίπολη.

«Οι δυνάμεις μας συντρίβουν τους Ρώσους εισβολείς»: Για σαρωτική επικράτηση των Ουκρανικών στρατευμάτων μιλά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: