Νεκρός ή τραυματίας; Ο αρχηγός των Τσετσένων σφαγέων χτυπήθηκε στη Ζαπορίζια * Δίνει ανταμοιβή… στους Ουκρανούς για πληροφορίες ο Καντίροφ [videos]

FILE PHOTO: Ο Άνταμ Ντελιμχάνοφ είναι το “δεξί χέρι” του ανισόρροπου ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ και τιμήθηκε ως ήρωας πολέμου για τα εγκλήματά του στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Μαριούπολη. Screenshot via YouTube/




Υψηλόβαθμος διοικητής των δυνάμεων των Τσετσένων που μάχονται στην Ουκρανία τραυματίστηκε, όπως μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Zvezda, επικαλούμενος τις υπηρεσίες Τύπου της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο Άνταμ Ντελιμχάνοφ, που είναι μέλος της ρωσικής Δούμας καθώς και διοικητής της μονάδας των Τσετσένων που μετέχουν στην ρωσική εθνοφρουρά, θεωρείται από πολλούς ο δεύτερος πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην περιοχή του Καυκάσου, μετά  τον Ραμζάν Καντίροφ.

  • Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram, ο Καντίροφ έγραψε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ντελιμχάνοφ και ζητά βοήθεια για να βρει τον «αγαπημένο αδελφό» του.

«Ζητώ από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών να παράσχουν πληροφορίες για το ακριβώς μέρος και ποιες θέσεις χτυπήθηκαν, ώστε να μπορώ να βρω ακόμα τον αγαπητό μου αδελφό», έγραψε ο Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram, υποσχόμενος μια «γενναιόδωρη ανταμοιβή» για αυτές τις πληροφορίες.

Πληροφορίες από ουκρανικά μέσα αναφέρουν ότι ο Ντελιμχάνοφ βρισκόταν εν κινήσει και η αυτοκινητοπομπή του χτυπήθηκε στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης βαθιά στα μετόπισθεν των Ρώσων.

Ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου δήλωσε αντίθετα ότι ο Ντελιμχάνοφ είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του, ύστερα από αναφορές ότι σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στην Ουκρανία, ενώ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι άλλος Τσετσένος διοικητής δήλωσε πως ο Ντελιμχάνοφ βρίσκεται στην Τσετσενία, όχι στην Ουκρανία, και ότι οι αναφορές στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε εν μέσω πυρών στην Ουκρανία είναι όλες «ψευδείς».

Ο Ντελιμχάνοφ, πρώην Τσετσένος αυτονομιστής που τελικά άλλαξε πλευρά και στράφηκε προς τη Μόσχα μαζί με τα περισσότερα μέλη της ηγεσίας της περιοχής, έχει αναλάβει εξέχοντα ρόλο στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, διοικώντας τις τσετσενικές δυνάμεις στη Μαριούπολη τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης.

  • .Ο Ντελιμχάνοφ, 53 ετών, αναδείχθηκε πέρυσι Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον ρόλο του στις μάχες στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη.

Ουκρανικά μέσα είχαν αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι ο Ντελιμχάνοφ σκοτώθηκε σε πλήγμα πυροβολικού στην περιοχή της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Πριν λίγες ημέρες ο Ντελιμχάνοφ είχε κατηγορήσει δημόσια τη ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner, κατηγορώντας τον ηγέτη της Γεβγκένι Πριγκόζιν ότι έγινε «μπλόγκερ που ουρλιάζει και φωνάζει σε όλο τον κόσμο για όλα τα προβλήματα» στον ρωσικό στρατό.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Την παραλαβή πυρηνικών από τη Ρωσία επιβεβαιώνει ο Λουκασένκο: Πρώτη φορά που η Μόσχα εξάγει όπλα μαζικής καταστροφής μετά την πτώση της ΕΣΣΔ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: