Nέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία Ταραμπέλα, Κοζολίνο στην Ευρωβουλή

FILE PHOTO: Ο Marc Tarabella EPA, OLIVIER HOSLET




Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε την Τρίτη έρευνες στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δύο ευρωβουλευτών που κατηγορούνται για διαφθορά στο σκάνδαλο «cash-for-influence» που ονομάζεται Qatargate.

Σύμφωνα με δύο μάρτυρες, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του Ιταλού ευρωβουλευτή Andrea Cozzolino και του Βέλγου ευρωβουλευτή Marc Tarabella γύρω στο μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Eric Van Duyse, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, επιβεβαίωσε τις νέες εφόδους με στόχο τους δύο ευρωβουλευτές που κατηγορούνται για το Qataragate.

Ο Tarabella επέστρεψε πρόσφατα στα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής αφού πέρασε μήνες στη φυλακή και κατ’ οίκον περιορισμό μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Το γραφείο του, το οποίο σφραγίστηκε από την αστυνομία μαζί με του Κοζολίνο τον Φεβρουάριο, άνοιξε τώρα ξανά για να του επιτρέψει να εκτελέσει το κοινοβουλευτικό του έργο.

Ο Κοζολίνο, ωστόσο, εξακολουθεί να ασκεί έφεση για την έκδοσή του στο Βέλγιο από την Ιταλία και το γραφείο του παρέμεινε σφραγισμένο μετά τις νέες επιδρομές την Τρίτη.

Και οι δύο ευρωβουλευτές εκδιώχθηκαν από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μετά τη σύλληψή τους.

Με πληροφορίες από Politico

Το Politico δυσπιστεί για τη νέα αφήγηση της Εύας Καϊλή: Την συνωμοσία σε βάρος της, επειδή διερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: