Μικρά κόμματα, μεγάλες φορτούνες: Οργή από τους εκλεγμένους – εξαφανισμένους υποψήφιους, «ανήθικη» επίθεση καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Φωτογραφίες από εμφανίσεις των τριών αρχηγών σε τηλεοπτικά κανάλια




Συνεχίζονται οι αναταράξεις στα τρία μικρότερα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, στις εκλογές του Ιουνίου.

Εκλεγμένη υποψήφια του κόμματος ΝΙΚΗ καταγγέλλει ότι η ηγεσία την έθεσε εκτός λίστας, παρόλο που ναδείχθηκε πρώτη σε «σταυρούς» και όταν εκείνη ζήτησε εξηγήσεις της πρότειναν να διοριστεί ως «επιστημονική συνεργάτης στη Βουλή».

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση του επικεφαλής του κόμματος Δημήτρη Νατσιού και του προεδρείου του κόμματος να βγάλουν από τη λίστα την Βασιλική Ζιάκα, η οποία αναδείχθηκε πρώτη κατά την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου συγκεντρώνοντας 3.491 σταυρούς, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της υποψήφιας βουλευτή.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook υποστηρίζει πως όταν διαπίστωσε ότι δεν βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ηγεσία του κόμματός, η οποία της αντιπρότεινε διορισμό ως επιστημονική συνεργάτης στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη θέση της λίστας για την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Ρούντας ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Κόρινθο.

Η καταγγελία της κυρίας Βασ. Ζιάκα

«Θα ήθελα με αυτή μου την κίνηση να ευχαριστήσω και να ενημερώσω τους 3.491 Έλληνες και Ελληνίδες συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους στις 21 Μαΐου, με αποτέλεσμα να βρεθώ στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου. Σκοπός όλων μας ήταν να δώσουμε ελπίδα ξανά, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.

Δυστυχώς, παρά την τιμητικότατη απόφαση των συμπατριωτών μου να με ανεβάσουν στην πρώτη θέση σε αριθμό ψήφων, η απόφαση του Βουλευτηρίου της ΝΙΚΗΣ, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ήταν να τοποθετηθεί στην πρώτη θέση της λίστας για την Εκλογική Περιφέρεια της Λάρισας ο αντιπρόεδρος της Νίκης, Γεώργιος Ρούντας, δικηγόρος και πολιτικός επιστήμονας, από την Αθήνα με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου και την Κόρινθο.

Προσπάθησα να πείσω το Βουλευτήριο και τον πρόεδρο Δημήτριο Νατσιό, πως η απόφασή τους αυτή ήταν λανθασμένη, δεδομένου, μεταξύ άλλων, ότι οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν όλοι αμιγώς κόμματα, αλλά κάποιοι ψηφίζουν πρόσωπα ή αποφασίζουν βάσει συνδυασμού των δύο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Συγχωρέστε με.

Επιπροσθέτως το Βουλευτήριο μου πρόσφερε θέση επιστημονικού συμβούλου-συνεργάτη, την οποία η συνείδησή μου δεν επέτρεψε να αποδεχθώ, διότι βαθύτερή μου επιθυμία ήταν και είναι να εκπροσωπήσω και υπηρετήσω το λαό του νομού Λάρισας, που με ψήφισε ώστε να είμαι η φωνή του στη Βουλή των Ελλήνων.

Αν και εξέφρασα την επιθυμία μου να μην συμμετάσχω στη λίστα ως υποψήφια στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τελικά φάνηκε πως δεν έγινε δεκτή και δυστυχώς το όνομά μου θα είναι στη λίστα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της ΝΙΚΗΣ στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρισας.

Ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και θα ήθελα να είστε βέβαιοι για τα αγαθά μου κίνητρα.

Να σας παρακαλέσω και να ζητήσω την προσευχή και την νηστεία σας, ως δύο πράξεις πίστεως, έτσι ώστε να ελκύσουμε την Χάρη και το Έλεος του Αγίου Τριαδικού Θεού για να δώσει λύση για την Ελλάδα μας.

Βρώμικη επίθεση καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου

Για «ανήθικη» όσο και «βρώμικη» επίθεση εις βάρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο η επικεφαλής της, Ζωή Κωσταντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ταυτοχρόνως, υπογράμμισε τη δική της ευθύνη για συγκροτημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα υπερασπίζεται τους πολίτες και δεν θα είναι απούσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ανέφερε δε, πως ήταν εξ αρχής γνωστό στους υποψηφίους το δικαίωμά της να καθορίσει τη σύνθεση των ψηφοδελτίων και ουδείς εξέφρασε αντιρρήσεις.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε, όμως, και για επίθεση με προσωπικά χαρακτηριστικά, φέρνοντας το παράδειγμα του Διαμαντή Καραναστάση, ηθοποιού και συντρόφου της, που είναι εκείνος που πήρε στην πλάτη του την Α’ Αθήνας, όπως σημείωσε. Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν γιατί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας βάλλεται πριν καν αυτή συγκροτηθεί. Ενώ ζήτησε να αναλογισθούν τι θα γινόταν, μετά, στη Βουλή, με τα πρόσωπα που με τόση ευκαιρία καταγγέλλουν τώρα την Πλεύση Ελευθερίας.

Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, κληθείσα να πάρει θέση στο δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε ότι το δίλημμα είναι, τι αντιπολίτευση θα έχει ο ελληνικός λαός. Είναι εκλογές για αντιπολίτευση, προσέθεσε.

‘Ασκησε, εκ νέου, κριτική στο ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι 49 χρόνια στη Βουλή και έχει δώσει δείγματα γραφής. Με άλλα λόγια, συμπλήρωσε, θα μπορούσε να είχε κάνει πολύ περισσότερα, και θύμισε πως η ίδια ήταν μόλις έξι μήνες στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική δράση της Πλεύσης Ελευθερίας, δεσμεύτηκε ότι θα αναληφθούν, πολύ γρήγορα μάλιστα, πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος δικαίου.

Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης ξεκαθάρισε πως δεν την απασχολούν τα «μαγειρέματα», όπως επί λέξει είπε, στον χώρο της Κεντροαριστεράς, υποσχόμενη, εν κατακλείδι, ότι «εμείς δεν θα προδώσουμε τους πολίτες».




Χθες, στο κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, υπήρξε και νέα αποχώρηση, η τέταρτη μέσα σε ένα 24ωρο.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης Νίκη Μπουραζάνη η οποία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη στήριξη της στην Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, “διορίζοντας ημέτερους”.

Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης.

Παραθέτω παρακάτω τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου και το νέο ψηφοδέλτιο».

Εκνευρισμός στην Ελληνική Λύση

Τον εκνευρισμό στους κόλπους της Ελληνικής Λύσης, επέτεινε η ενέργεια του Κυριάκου Βελόπουλου να πετάξει εκτός λίστας υποψηφίους που εξελέγησαν τον Μάιο και να τους αντικαταστήσει με πρόσωπα που εκτιμά ότι θα ανακόψουν τη διαρροή ψήφων προς άλλους σχηματισμούς στα δεξιά

Στο Νότιο τομέα η πρώτη σε «σταυρούς» και εκλεγμένη βουλευτής Νίκη Αγιοστρατίδου βγήκε από τις λίστες του κόμματος και στην θέση της μπήκε ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, γνωστός για τους δεσμούς του με εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Στη Θεσσαλονίκη ο δεύτερος σε «σταυρούς» Χρήστος Αμανατίδης αντικαταστάθηκε από τον Χαράλαμπο Παναγιωτίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμανατίδης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μπήκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός υποψηφίων.

Φαίνεται όμως ότι η αλφαβητική τοποθέτηση του ονόματός του στην κορυφή του ψηφοδελτίου του Μαΐου κάτω από αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου τον πριμοδότησε με αρκετούς «σταυρούς», με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτος. Ως γνωστόν ο Κυριάκος Βελόπουλος κράτησε την έδρα στην περιφέρεια της Λάρισας, με αποτέλεσμα οι δύο έδρες του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης να καταλήξουν στους Κουπελόγλου και Αμανατίδη.

Ωστόσο, ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε καν στην Βουλή. Αντ αυτού εμφανίστηκε και ορκίστηκε βουλευτής ο τρίτος σε «σταυρούς» Χαράλαμπος Παναγιωτίδης. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Βελόπουλος που είχε υποσχεθεί την έδρα στον κ. Παναγιωτίδη φρόντισε, ώστε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός να αποσυρθεί.

Χαμός και στη ΝΙΚΗ: “Έφαγαν” την πρώτη στη Λάρισα Βασιλική Ζιάκα η οποία καλεί σε προσευχή και νηστεία… “Να ελκύσουμε την Χάρη και το Έλεος του Αγίου Τριαδικού Θεού”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: