Mε τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αποτράπηκε η τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο: Θα κτυπούσαν Εβραίους στη Λεμεσό

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ. Φωτογραφία από το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, GPO




Λεπτομέρειες για την αποτραπείσα επίθεση εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο δίνει ο ισραηλινός τύπος, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος χαιρέτισε «την αποτροπή ιρανικής», όπως, ανέφερε «τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο».

Ισραηλινά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν πληροφορίες του «Φιλελευθέρου» ότι για την αποτροπή του χτυπήματος συνεργάστηκαν οι κυπριακές με τις ισραηλινές (Μοσάντ) και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σημειώνουν ότι τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας πήγαν στην ελεύθερη Κύπρο μέσω κατεχομένων και παρακολουθούσαν συστηματικά Ισραηλινούς στη Λεμεσό, ενώ γίνεται αναφορά και στην προηγηθείσα αποτροπή φερόμενης τρομοκρατικής επίθεσης από Αζέρο εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο.

Παράλληλα, το δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρεται και στο ξήλωμα ξένου τρομοκρατικoύ δικτύου, που δρούσε στην Ελλάδα, τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τη Μοσάντ και το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς στην Ελλάδα. «Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα πώς το Ιράν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον τρόμο εναντίον Ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό», ανέφερε τότε η Μοσάντ, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Όπως αναφέρει ακόμη η εφημερίδα, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, χώρες με υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν πιθανές ιρανικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, το Μπαχρέιν και την Κύπρο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: