Κείμενο της New York Times (υποτίθεται) για την Αλικαρνασσό, διαφημίζει αδιάντροπα την αγορά ακινήτων στην κατεχόμενη Κύπρο

FILE PHOTO: Η παράνομη “σημαία” του κατοχικού καθεστώτος στον Πενταδάκτυλο. Αυτό το απαράδεκτο θέαμα βλέπουν κάθε βράδι οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στη Λευκωσία. Φωτογραφία Yannis Kolesidis for The New York Times, ANA-MPA




H εφημερίδα New York Times σε ειδικό αφιέρωμα αναφέρεται στην αγορά ακινήτων στην Αλικαρνασσό (στο δημοσίευμα αναφέρεται ως Μπόντρουμ) της Τουρκίας, αλλά και σε άλλες …κοντινές περιοχές, όπως τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Η κατεχόμενη Κύπρος αναφέρεται με το παράνομο όνομα της “τδβκ”, αλλά τονίζεται στο δημοσίευμα ότι αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Αφού γίνεται λεπτομερής αναφορά στην ισχυρή αγορά ακινήτων της Αλικαρνασσού, σημειώνεται ότι οι αγοραστές αναζητούν ολοένα και περισσότερες κατοικίες σε λιγότερο γνωστές παραθαλάσσιες τοποθεσίες στην Τουρκία και στις γύρω περιοχές, όπως δήλωσαν διεθνείς ειδικοί στα ακίνητα. Το Κουσάντασι, το Καλκάν και η κατεχόμενη “Βόρεια Κύπρος” (sic), ειδικότερα, αναδεικνύονται σε δημοφιλείς προορισμούς.

Στο τέλος του δημοσιεύματος, επισημαίνονται τα εξής:

«Νότια των ακτών της Μεσογείου της Τουρκίας βρίσκεται η (παράνομη) “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (“τδβκ”” (sic), ένα αυτοαποκαλούμενο κράτος που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κύπρου (η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα το θεωρεί μέρος της Κύπρου) και αποτελεί βασικό προορισμό διακοπών για τους Ευρωπαίους παρά την περίπλοκη ιστορία του.

Επισκέπτονται την περιοχή για τις γραφικές και μεγάλης έκτασης παραλίες, τις γοητευτικές και ιστορικές βόρειες περιοχές της Κύπρου, όπως η Κερύνεια και η Αμμόχωστος, και τα φθηνά ξενοδοχεία.

«Καθώς ο τουρισμός έχει αυξηθεί, αυξάνεται το ενδιαφέρον για την αγορά ενός ακινήτου για διακοπές εδώ», είπε ο Walker, διευθυντής στην εταιρεία Spot Blue International Property με έδρα το Λονδίνο και ειδικός στην Τουρκία.

Τα ακίνητα της κατεχόμενης Κύπρου περιλαμβάνουν διαμερίσματα σε χαμηλά και πολυώροφα κτίρια και αρχοντικά στα χωριά. Οι πολυτελείς βίλες είναι επίσης μια επιλογή και βρίσκονται ακριβώς πάνω ή κοντά στη θάλασσα κατά μήκος της ακτής.

Οι τιμές των ακινήτων, σύμφωνα με τον κ. Walker, ξεκινούν από περίπου 85.000 δολάρια για στούντιο με θέα στη θάλασσα σε πολυτελή κτίρια, που προσφέρουν ανέσεις όπως πισίνες, γυμναστήρια, χαμάμ και γήπεδα τένις και μπάσκετ.

Στο πάνω άκρο, οι τιμές των ακινήτων μπορεί να φτάσουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για μια μοντέρνα παραθαλάσσια βίλα πέντε υπνοδωματίων με μεγάλη πισίνα υπερχείλισης, ευρύχωρο κήπο και πολυτέλεια.

Από την άποψη του τρόπου ζωής, η κατεχόμενη Κύπρος προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου ενός ήπιου κλίματος, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν τα ακίνητά τους όλο το χρόνο. Επίσης, τα γεύματα είναι φθηνά, είπε ο κ. Walker.

Ο Warren Olfert, καθηγητής πανεπιστημίου από το Fargo, αγόρασε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην κατεχόμενη Κύπρο τον περασμένο Δεκέμβριο. Απέχει περίπου πέντε λεπτά με τα πόδια από την παραλία. Είπε ότι ήθελε να αγοράσει ένα παραθαλάσσιο ακίνητο σε έναν προορισμό που ήταν φιλόξενος για αγγλόφωνους αλλοδαπούς και είχε χαμηλό κόστος διαβίωσης».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα New York Times – Beyond Bodrum, a Boom in Turkish Waterfront Homes

Ο Κούρδος αγωνιστής Κενάν Αγιάς παραδόθηκε στους Γερμανούς: Θα μεταφερθεί σε φυλακή στο Αμβούργο, “ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου”!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: