Κάποιοι στην Κύπρο επιμένουν στο λαθρεμπόριο καυσίμων από τα κατεχόμενα: Οι επαγγελματίες, ή διαφορετικά, η άρχουσα τάξη των οδοφραγμάτων

File Photo: Το Οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. ΚΥΠΕ




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

«Κάτω τα χέρια από τις διελεύσεις», έγραφαν χτες κάτι κωθώνια της καλής γειτονίας, για να σχολιάσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας των πρατηριούχων στην Κύπρο.

Και μια άλλη, έλεγε στο ραδιόφωνο «αυτό δεν ήταν συμβολική εκδήλωση, ήταν εκατό βυτιοφόρα, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους δρόμους, δεν μας φτάνει η κυκλοφοριακή συμφόρηση»…

Πρώτη φορά είδαν εκδήλωση διαμαρτυρίας. Αν ήταν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους δεν θα είχαμε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αν ήταν οι κτηνοτρόφοι με τις αίγες τους να χύνουν γάλα στους δρόμους, δεν θα έβλεπε η δημοσιογράφος προβλήματα.

Αλλά, ήταν οι πρατηριούχοι και διαμαρτύρονταν για το λαθρεμπόριο καυσίμων από τα κατεχόμενα. Παρενόχλησαν τις διελεύσεις και αναστατώθηκαν αυτοί που κατά τα άλλα παριστάνουν τους υπερασπιστές της εργατικής τάξης. Λες και οι πρατηριούχοι δεν είναι εργαζόμενοι, που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το πιο μεγάλο πρόβλημα της δουλειάς τους.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Δεν είπαν οι άνθρωποι ότι είναι εναντίον των διελεύσεων για να τους λένε «κάτω τα χέρια από τις διελεύσεις». Ζήτησαν να ελεγχθεί η παρανομία, το εμπόριο καυσίμων δηλαδή, και να μειωθούν οι τιμές (οι φόροι) για να σμικρυνθεί η διαφορά.

  • Γιατί να κάνουν διαδήλωση, όμως; Αναστατώθηκε η άρχουσα τάξη των οδοφραγμάτων. Τι τους νοιάζει αν κάποιες επιχειρήσεις με πολλά αυτοκίνητα έχουν πλέον υπαλλήλους που δουλειά τους είναι να πηγαίνουν στα κατεχόμενα να φέρνουν καύσιμα για το στόλο τους;
  • Ο σκοπός είναι να το συνηθίσουμε. Ε, ας μην αγχώνονται, το συνηθίσαμε κι αυτό. Όπως όλα τα άλλα. Πλάι – πλάι, δυο λαοί, δυο κράτη.

Τουλάχιστον, να μην καμώνονται ότι αγωνιούν για την επανένωση που θα έρθει από τα οδοφράγματα κι ότι παλεύουν και οι αδελφοί μας Τουρκοκύπριοι να ανοίξουν κι άλλα οδοφράγματα, στη Μια Μηλιά και αλλού, για να συνεισφέρουν δήθεν στη λύση – επανένωση και όχι στα καταστήματά τους.

Στην ντε γιούρε διχοτόμηση θα συνεισφέρουν, αλλά τι μας νοιάζει; Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να χτυπήσουμε την ακρίβεια. Να μάθουν να μην μας κλέβουν απ΄ εδώ οι κλέφτες. Ενώ απ΄ εκεί, άγιοι άνθρωποι, δεν μας εκμεταλλεύονται, μας τα δίνουν μισοτιμής.

Ποια ΔΔΟ και ποια διαπραγμάτευση; Εδώ ένα πρατήριο βενζίνης σε κάθε οδόφραγμα μπορεί να ανατρέψει και το ρουν της ιστορίας. Να δώσει τη λύση επί του εδάφους. Όπως το ανέμενε ο Ραούφ Ντενκτάς. Ότι η λύση θα έρθει όταν οι Ελληνοκύπριοι αποδεχτούν τις πραγματικότητες, όπως έλεγε. Τα τετελεσμένα της κατοχής, δηλαδή. Τις αποδεχτήκαμε μια χαρά. Επειδή απ΄ εδώ είναι πιο ακριβή η πεζίνα. «Ποδά κλέφτουν μας, κουμπάρε».

Διότι εμείς αντί να πάμε να διαδηλώσουμε έξω από το υπουργείο Οικονομικών (να πάνε όλοι αυτοί που παριστάνουν τους εργατοπατέρες, τους υπερασπιστές -υποκριτές- της φτωχολογιάς) να απαιτήσουμε να μειωθούν οι φόροι των καυσίμων, όπως κάνουν όλοι οι λαοί του πλανήτη, κάνουμε αντίσταση στην ακρίβεια δίνοντας τον οβολό μας στη συντήρηση της κατοχής.

«Αλληλεγγύη σε όσους ανθρώπους κάνουν ατέλειωτες ουρές στα οδοφράγματα για να γεμίσουν με καύσιμα από απέναντι επειδή αλλιώς δεν βγαίνει ο μήνας», έγραφαν χτες οι φτανοί για να εξευτελίσουν το αίτημα των πρατηριούχων. Σαν μισθοφόροι του Ερντογάν οι αφιλότιμοι. Επειδή δεν βγαίνει ο μήνας!

  • Αν στις 20 Ιουλίου, μετά την παρέλαση, στήσει ο ίδιος ο Ερντογάν ένα κιόσκι στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και μοιράζει λίρες, όπως έκανε στην προεκλογική του στην Τουρκία, αυτοί θα εξωθούν τον κόσμο να πάει να πάρει λίρες και να του φιλήσει και το χέρι. Επειδή δεν βγαίνει ο μήνας!

Γιατί αναστατώνονται, όμως, με μια διαδήλωση; Δεν δικαιούνται οι πρατηριούχοι ή οποιοιδήποτε άλλοι να διεκδικήσουν αυτά που πιστεύουν ότι δικαιούνται από το κράτος τους; Δεν δικαιούνται φαίνεται. Διότι οτιδήποτε διαταράσσει τον σκοπό των οδοφραγμάτων (να τον ξαναπώ: Δύο λαοί, δυο κράτη, σχέσεις καλής γειτονίας), το στιγματίζουν ως εθνικιστικό και ψευτοπατριωτισμό.

Πέτυχε, όμως, ο σκοπός τους, να μην ανησυχούν. Τώρα μπορούν να κάνουν και διαδηλώσεις πλάι – πλάι με τον Τατάρ και τον Αρικλί να ζητούν να ανοίξει «συνοριακή πύλη» στη Μια Μηλιά. Της επανένωσης και της μωρίας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το σύστημα ράβει κοστούμι στους νεοφασίστες Το φάντασμα της ακροδεξιάς πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, στοχεύει την Ελλάδα και την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: