«Καλό είναι να ανοίγουμε κανένα βιβλίο»… Απάντηση Ντόρας Μπακογιάννη σε Γιώργο Τσίπρα για το «ανύπαρκτο» Αιγαίο στην UNCLOS [video]

Στιγμιότυπο από την on air αντιπαράθεση Ντόρας Μπακογιάννη με Γιώργο Τσίπρα στην τηλεόραση της ΕΡΤ.Screenshot via Twitter@ellada24




Kόντρα στον αέρα που κατέληξε σε … προτροπή από πλευράς Ντόρας Μπακογιάννη για … περισσότερο διάβασμα, είχε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, σχετεικά με το status quo στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε πως η Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS) δεν αναφέρει το Αιγαίο προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κ. Μπακογιάννη.

Αναλυτικά ο διάλογος Τσίπρα με την Μπακογιάννη:

Γ. Τσίπρας: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διεθνής κοινότητα δεν έχει δείξει να έχει την ίδια αντίληψη με αυτή που έχει η ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, η UNCLOS, η σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, αναφέρεται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, στην Αραβική θάλασσα, τη θάλασσα της Κίνας κ.ο.κ. Η μόνη περιοχή που δεν υπάρχει ρητή αναφορά είναι το Αιγαίο».

Ντ. Μπακογιάννη: «Τί λέει; Κύριε Τσίπρα, καλό είναι να μαθαίνουμε λιγάκι πριν μιλήσουμε, να ανοίξουμε κανένα βιβλίο»…

 

 

«Επάγγελμα Τσίπρας»: Καρφιά Κούλογλου για το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: