JP Morgan και Deutsche Bank πληρώνουν θηριώδεις αποζημιώσεις στα θύματα του κακοποιητή Επστάιν: Συνέχιζαν τις συναλλαγές μαζί του παρά την ομολογία του

File Photo: Ο Τζέφρι Επστάιν σε ανακοίνωση του FBI EPA, US ATTORNEY SDNY, HANDOUT ΕDITORIAL USE ONLY




Ένας αμερικανός δικαστής χορήγησε τη Δευτέρα προκαταρκτική έγκριση στον διακανονισμό 290 εκατομμυρίων δολαρίων της JPMorgan Chase με γυναίκες που είπαν ότι ο Τζέφρι Έπσταιν τις κακοποίησε και ότι η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αγνόησε τη σεξουαλική διακίνηση του  χρηματοδότη.

Η έγκριση εκδόθηκε από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, Jed Rakoff, σε ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

«Αυτός είναι ένας πραγματικά καλός διακανονισμός», είπε ο Rakoff.

Είπε ότι η συμφωνία και μια παρόμοια συμφωνία 75 εκατομμυρίων δολαρίων με την Deutsche Bank που ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν «πολύ μεγάλοι διακανονισμοί» που θα αποζημιώσουν τα θύματα του Έπσταϊν, αν και δεν θα αναπληρώσουν τα όσα υπέστησαν.

Ο Epstein ήταν πελάτης της JPMorgan από το 1998 έως το 2013, όταν η τράπεζα έκλεισε τους λογαριασμούς του.

Τα θύματα με επικεφαλής μια πρώην χορεύτρια μπαλέτου γνωστή ως Jane Doe 1 είπαν ότι η JPMorgan παράβλεψε τα στοιχεία κατά του Εpstein και παρέμεινε σε επαφή μαζί του πολύ μετά την επίσημη απόσυρσή του.

Οι δικηγόροι των θυμάτων δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο προτεινόμενος διακανονισμός  ήταν «δίκαιος, επαρκής, εύλογος» δεδομένων των κινδύνων περαιτέρω προσφυγών και της άρνησης της JPMorgan για ανάμειξη στη σεξουαλική διακίνηση από τον Έπσταϊν.

Η JPMorgan σε ανακοίνωσή της αυτό το μήνα είπε ότι οποιαδήποτε συσχέτιση είχε με τον Έπσταϊν «ήταν λάθος και το μετανιώνουμε».

Ο Έπσταϊν παρέμεινε πελάτης της JPMorgan για πέντε χρόνια αφότου ομολόγησε την ενοχή του το 2008 για την  κατηγορία πορνείας στη Φλόριντα και εγγράφηκε ως σεξουαλικός δράστης.

Στην ακρόαση της Δευτέρας, ο Rakoff ρώτησε τον δικηγόρο της Jane Doe 1, David Boies, γιατί δεν υπήρχε ελάχιστη διανομή για κάθε θύμα, σημειώνοντας ότι ο διακανονισμός της τον οποίο διαπραγματεύτηκε και ο Boies, εγγυάται για καθένα τουλάχιστον 75.000 $.

Η Boies είπε ότι πολλά θύματα στην υπόθεση της Deutsche Bank προέρχονταν από τη Ρωσία ή την Ανατολική Ευρώπη και ήταν δύσκολο να έρθουν σε επαφή, γεγονός που αποτελί το εγγυημένο ελάχιστο κίνητρο για να βγουν μπροστά. Είπε ότι αυτό δεν χρειαζόταν στην υπόθεση JPMorgan.

Ο Rakoff διόρισε τη Simone Lelchuk, μια δικηγόρο που ειδικεύεται στη διαχείριση διακανονισμών, να εξετάσει μεμονωμένες αξιώσεις και να καθορίσει τις πληρωμές στις υποθέσεις JPMorgan και Deutsche Bank.

Η JPMorgan αντιμετωπίζει επίσης μήνυση για τον Epstein από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, όπου ο χρηματοδότης είχε δύο γειτονικά νησιά. Αυτή η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 23 Οκτωβρίου.

Ο Έπσταϊν πέθανε σε ηλικία 66 ετών σε ένα κελί φυλακής του Μανχάταν ενώ περίμενε τη δίκη για κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση. Ο ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε τον θάνατο αυτοκτονία.

Mε πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Νέα στοιχεία επιβαρύνουν τη θέση του Τραμπ για τη διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων: Πρόκειται για σχέδια του Πενταγώνου κατά του Ιράν όπως ομολογεί ο ίδιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: