Είναι η ώρα αξιοποίησης πρότασης του ΑΚΕΛ για χρήση του φυσικού αερίου ως καταλύτη λύσης: Ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο της Κύπρου

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γεωργίου. EP-141745A, Photographer: Alain ROLLAND, Copyright: ©European Union, EP




Παρέμβαση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς έκανε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γεωργίου καλώντας μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να αξιοποιήσει την πρόταση του ΑΚΕΛ για να χρησιμεύσει η ενέργεια ως καταλύτης για την λύση του κυπριακού

Ακολουθεί ολόκληρη η περέμβαση του κ. Γεωργίου:

Κύριε Πρόεδρε,

Καλωσορίσατε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Στρασβούργο. Θα είμαστε αυστηροί αλλά δίκαιοι μαζί σας, όπως συμπεριφέρεται πάντα το ΑΚΕΛ.

Εξάλλου κάποια πράγματα τα λέμε εντός…

Ορθώς ζητάτε την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης διά του ορισμού υψηλόβαθμου αξιωματούχου της στο κυπριακό.
Δεν τους βλέπω, εδώ, να ενθουσιάζονται με αυτή την πρόταση. Ίσως να ξέρουν κάποια πράγματα από το παρελθόν;

Μάλλον αφήνουν κατά μέρος την κλινικά νεκρή διαδικασία ένταξης της Τουρκίας και προσανατολίζονται σε μια «ειδική σχέση».
Έτσι όμως, χάνεται ο μοχλός πίεσης, η Τουρκία, παρά τις μέχρι και χτες απειλές του Ερτογάν, παίρνει μόνο δώρα, την τελωνειακή ένωση και την απελευθέρωση της βίζας, απλώς για να μην πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας, να παραμείνει ως στρατηγικός εταίρος του ΝΑΤΟ και να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους στο μεταναστευτικό.

Μήπως είναι η ώρα επιτέλους να αξιοποιηθεί η πρόταση του ΑΚΕΛ;

Να χρησιμεύσει η ενέργεια ως καταλύτης για τη λύση του κυπριακού, όπως είπε, και ο Υπουργός σας της Ενέργειας, πρόσφατα;

Επανέρχομαι στο μεταναστευτικό.

Άλλη κοροϊδία κι αυτή με την πρόσφατη συμφωνία των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων για το ζήτημα.

Αντιγράφουν την διαβόητη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, δεν αντικαθιστούν τον κανονισμό του Δουβλίνου με ένα δεσμευτικό σύστημα κατανομής των προσφύγων σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε κράτους.

«Τιμολογούν» τους αιτητές ασύλου, με τις χώρες του πλούσιου Βορρά να πληρώνουν 20 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα και τις χώρες του Νότου να γίνονται «αποθήκες ανθρώπων.”

Έτσι πάνε περίπατο και οι διεθνείς και οι ευρωπαϊκές συμβάσεις…

Κύριε Πρόεδρε.

Η Κύπρος βρίσκεται πάλι στο σκαμνί με το ζήτημα του παράνομου λογισμικού PEGASUS ως χώρα παραγωγής και εξαγωγής του. Είναι και το πόρισμα για το μαύρο βαν…

Θέλω να χαιρετήσω τη δέσμευσή σας ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις συστάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, παίρνοντας, άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Κύριε Πρόεδρε.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η τραπεζική κρίση (και αν κύριε Weber η Κύπρος οδηγήθηκε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης αυτό δεν οφειλόταν στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά στη μεγάλη τραπεζική καπιταλιστική κρίση και στο βάρβαρο κούρεμα καταθέσεων που εσείς επιβάλατε και αποδέχτηκε ο πολιτικός σας φίλος Νίκος Αναστασιάδης), η Πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία όξυναν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στον τόπο μας.

Οι παράνομες τραπεζικές πρακτικές και οι ανέλεγκτες εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων οδηγούν σε μαζικές εκποιήσεις ακόμα και 1ης κατοικίας.

Παραβιάζουν, όμως, ευρωπαϊκές οδηγίες και αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα των δανειοληπτών. Μην επιτρέψετε να υπάρξει ακόμη μια κοινωνική τραγωδία στον τόπο μας.

Κύριε Πρόεδρε.

Ηγείστε μια μικρής χώρας, της Κύπρου μας.

Έχετε να παλέψετε, στον ευρωπαϊκό χώρο, με τεράστια γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και μεγάλες δυσκολίες.
Κατανοούμε τα προβλήματα…

Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας κάθε φορά που θα αγωνίζεστε πειστικά, τολμηρά και γενναία, όπως είπατε, για τον τόπο και τον λαό μας.

Τα κατοχικά στρατεύματα του Αττίλα στην Κύπρο, ακρωτηριάζουν την Ε.Ε.: Ισχυρή παρέμβαση του Κώστα Μαυρίδη στο Ευρωκοινοβούλιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: