Η λαϊκή Δεξιά επικράτησε στις εκλογές του ΔΗΣΥ: Οι οπαδοί έδειξαν τη δυσφορία τους για όσους ψήφισαν τον προεδρικό υποψήφιο της κυπριακής Αριστεράς

Η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου με παιδιά για την Ημέρα του Παιδιού. Φωτογραφία via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Τα αποτελέσματα των εκλογών για τις νέες Επαρχιακές Γραμματείες ανακοίνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, με το μεγάλο ενδιαφέρον να ήταν στην επαρχία Πάφου.

Την ίδια στιγμή, η λαϊκή Δεξιά εξήλθε ενισχυμένη από την τελευταία εκλογική διαδικασία στον Δημοκρατικό Συναγερμό με την οποία συμπληρώθηκε το παζλ της ανώτερης ηγεσίας του κόμματος, όπως αναφέρει ο Ανδρέας Πιμπίσιης στον Φιλελεύθερο.

Σημειώνει ότι οι ψήφοι της Συναγερμικής βάσης πήγαν πρωτίστως σε εκείνα τα άτομα που τα μέλη του κόμματος έκριναν ότι βρίσκονται πιο κοντά τους.

Παράλληλα, γράφει ο Φιλελεύθερος, κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, δεν άφησαν να περάσει η ευκαιρία να δείξουν και την δυσφορία τους προς εκείνα τα άτομα τα οποία μετά την ήττα του πρώτου γύρου στις προεδρικές εκλογές επιχείρησαν να σπρώξουν τους Συναγερμικούς ψηφοφόρους προς τα αριστερά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, τα αποτελέσματα νέες Επαρχιακές Γραμματείες έχουν ως έξης:

Επαρχιακή Γραμματεία Λευκωσίας:

Αναπλ. Επαρχιακός Γραμματέας: Μούντουκκος Κωνσταντίνος

Επαρχιακή Γραμματεία Αμμοχώστου:

Επαρχιακός Γραμματέας: Καράς Α. Χρίστος

Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας: Μαούρης Παναγιώτης

Επαρχιακή Γραμματεία Λεμεσού:

Επαρχιακός Γραμματέας: Γιάλλουρος Κώστας

Επαρχιακός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Κουφαλλής Σίμος

Επαρχιακή Γραμματεία Κερύνειας

Επαρχιακός Γραμματέας: Πέτρου Πέτρος

Επαρχιακή Γραμματεία Πάφου

Επαρχιακός Γραμματέας: Λιασίδης Νικόλας

Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας: Μαλά Έλενα

Επαρχιακός Γραμματέας Επαγγελματικών Ομάδων: Ζωνιά Εμμανουέλλα

Επαρχιακή Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ: Κανάρη Άντρη

Μέλη Επαρχιακής Γραμματείας Πάφου:

1. Δημοσθένους Δήμος, 2. Ζαμπάς Ανδρέας, 3. Θεοδώρου Φιλίππα, 4. Κουππαρής Σωτήρης, 5. Κωμοδρόμος Ευαγόρας, 6. Τσιακκαριά Χριστιάνα

Σε ανάρτηση της στο twitter η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, έδωσε συγχαρητήρια στου εκλεγέντες και κάλεσε όλους σε ενότητα και σκληρή δουλειά.

Προανήγγειλε μάλιστα την έναρξη εκστρατείας επαφής με τη βάση του κόμματος σε μία προσπάθεια, όπως έγραφε, ενίσχυσης της αλληλοτροφοδότησης της επικοινωνίας με τον κόσμο του ΔΗΣΥ«Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία ανανέωσης συνολικά της ηγεσίας του, από το επαρχιακό μέχρι το ανώτατο επίπεδο», έγραψε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

  • «Θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους καλή δουλειά!

Με όρεξη και όραμα θα φέρουμε την αλλαγή που επιθυμούμε για την επόμενη ημέρα της περήφανης παράταξης μας, για την επόμενη ημέρα που οραματιζόμαστε για την Κύπρο μας!

Θέλω να ενημερώσω όλες και όλους πως θα ξεκινήσουμε σύντομα νέα εκστρατεία επαφής με τη βάση για να έχουμε συνεχή αλληλοτροφοδότηση και επικοινωνία με τον κόσμο μας. Από την πρώτη ημέρα δήλωσα πως θα είμαστε κοντά στις ρίζες και στη βάση του Δημοκρατικού Συναγερμού και αυτό θα γίνει πράξη!», έγραψε η Αννίτα Δημητρίου.

  • Κερδισμένη η λαϊκή δεξιά από τις εκλογές του ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Πιμπίσιη στον Φιλελεύθερο:

Η ανάδειξη του Ευθύμιου Δίπλαρου στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και των Μάριου Πελεκάνου, Σάβιας Ορφανίδου και Γιώργου Κάρουλλα στις αντιπροεδρίες μειώνουν αισθητά τα ερείσματα του Αβέρωφ Νεοφύτου στην ανώτατη ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Από την άλλη η αποτυχία ατόμων που ήταν στο στενό κύκλο συνεργατών του τέως προέδρου το ΔΗΣΥ αφήνει μια δόση ικανοποίησης στην πλευρά του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, έστω και αν δημοσίως δεν θα λεχθεί.

Η στενή σχέση που είχε ο Ευθύμιος Δίπλαρος με την λαϊκή Δεξιά αποτυπώθηκε στην κάλπη εξασφαλίζοντας καθαρή νίκη επί του Μιχάλη Σοφοκλέους ο οποίος είχε υποστηριχθεί ανοικτά από τους εκπροσώπους της αστικής Λευκωσίας, είχε την υποστήριξη του Αβέρωφ Νεοφύτου και εμφανιζόταν ως ο εκφραστής της φιλελεύθερης τάσης μέσα στο κόμμα.

Ο Δίπλαρος έλαβε 8.011 ψήφους έναντι 6.336 ψήφων του Μ. Σοφοκλέους. Η παρουσία του Σ. Σαμψών που έλαβε 2.443 ψήφους λειτούργησε περισσότερο στο να μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ Δίπλαρου-Σοφοκλέους.

Σ’ ότι αφορά τις αντιπροεδρίες τις τρεις θέσεις έλαβαν οι Μάριος Πελεκάνος με 9.455 ψήφους, Σάβια Ορφανίδου 7.884 και Γιώργος Κάρουλας 7.327. Ο Πελεκένος έχει προσβάσεις και στο στρατόπεδο Νεοφύτου και στο στρατόπεδο Αναστασιάδη δίπλα στον οποίο εργάστηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτός ο συνδυασμός του έδωσε και υψηλά ποσοστά.

Η Ορφανίδου και ο Κάρουλας είναι άτομα που εργάζονται πολύ μέσα στη βάση του κόμματος γι’ αυτό ήταν προσεκτικοί στις κινήσεις τους στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών. Το γεγονός ότι στις υποψηφιότητες για τις αντιπροεδρίες υπήρχαν άτομα που προεκλογικά ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και έμειναν εκτός, είναι ένα στοιχείο ιδιαίτερης ανάγνωσης.

  • Και τώρα δουλειά

Στο πρώτο της μήνυμα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη της ανώτερης ηγεσίας η Αννίτα Δημητρίου τόνισε πως ο ΔΗΣΥ είναι πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας και έτσι θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με ενότητα, ευθύνη και αποφασιστικότητα.

«Για έναν ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό, πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου», πρόσθεσε η κ. Δημητρίου ευχαριστώντας τους εκλεγέντες και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα εργαστούν με ζήλο και αφοσίωση για την ενδυνάμωση του κόμματος και την υλοποίηση των στόχων του.

Με μία εντελώς καινούργια ηγεσία και με αρκετά βαρίδια από το πρόσφατο παρελθόν ο ΔΗΣΥ είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να στρωθεί στη δουλειά από νωρίς. Η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ καλείται να εργαστεί μέσα σ’ ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα απ’ ότι βρέθηκε ποτέ και που δεν είναι μόνο η ήττα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Φεβράρη. Η κατάσταση εντός του κόμματος κάθε άλλο παρά ομαλή μπορεί να χαρακτηριστεί γι’ αυτό και όλοι στην ανώτερη ηγεσία έσπευσαν να μιλήσουν για την ανάγκη ενότητας.

Ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος, Ευθύμιος Δίπλαρος, στην πρώτη του δήλωση ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να σταθούν δίπλα στην πρόεδρο της παράταξης «σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια για την ανασυγκρότηση».

Τόνισε πως «ξεκινάμε την προσπάθεια για πλήρη ανασυγκρότηση και σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όπως εύστοχα έχει πει η Πρόεδρός μας Αννίτα Δημητρίου, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά, γυρίζουμε σελίδα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα προχωρήσει με μεγαλύτερες νίκες στο μέλλον».

Ο Μάριος Πελεκάνος δήλωσε πως «ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ένας, ενιαίος και αδιαίρετος. Αυτό αποδείξαμε και σήμερα. …Συνεχίζουμε ενωμένοι, αγαπημένοι, μονιασμένοι και θα οδηγήσουμε να είστε βέβαιοι ξανά πολύ ψηλότερα από ό, τι βρίσκεται σήμερα».

Η Σάβια Ορφανίδου είπε ότι «η παράταξή μας σήμερα έχει γυρίσει σελίδα» και ο Γιώργος Κάρουλλας ανέφερε ότι «όλοι μαζί ενωμένοι, συνεχίζουμε, έχοντας το όραμά μας, έχοντας στόχους, όρεξη για δουλειά».

  • Τα 25 μέλη του ΠΓ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για τα 25 εκλελεγμένα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 15.853, τα άκυρα 862 και τα λευκά 411.

Οι εκλεγέντες και οι ψήφοι που έλαβαν είναι:

Λυσανδρίδης Γιώργος: 9.196 ψήφοι
Νικολέττος Γιώργος: 8.363
Ηλία Μάριος: 7.566
Κουτσόφτας Κλεάνθης:7.403
Πάλλης Χρίστος: 7.244
Πατέρα Γιωργούλα: 6.923
Τταουξιής Ανδρέας: 6.831
Ιωακείμ Σίμος: 6.735
Κασουλίδη Αννούλα: 6.619
Κούσιου Έλενα: 6.169
Ζαμπάς Νεόφυτος: 6.042
Τσιέλεπος Γεώργιος: 5.835
Κουντούρη Άντρεα: 5.754
Ελευθερίου Λουκάς: 5.567
Χατζηγιάγκου Λουκάς: 5.321
Χαπούπη Δέσποινα: 5.314
Κουρουσίδης Πόλυς: 5.274
Σουρμελη Στέλλα: 5.191
Γαβριηλίδης Μάριος: 5.084
Μουλαζίμη Κακούρη Μαρία: 4.731
Ζιττή Άντρια: 4.593
Χρίστου Νίκος: 4.499
Κυριακίδου Λένια: 4.308 ψήφοι.

Εκλέγεται επίσης η Ξενοφώντος Χριστιάνα ως 2ο άτομο της Επαρχιακής Οργάνωσης Κερύνειας, σύμφωνα με υποχρεωτική καταστατική πρόνοια, με 4.074 ψήφους. Με την ίδια υποχρεωτική καταστατική πρόνοια, εκλέγεται η Λαζάρου Χριστίνα ως 2ο άτομο της Επαρχιακής Οργάνωσης Πάφου με 3.952 ψήφους.

ΠΗΓΗ: Ανδρέας Πιμπίσιης, Φιλελεύθερος

Η Άγκυρα θέλει διά της Ελλάδος και της Κύπρου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για τον «Τουρκικό Αιώνα»: Ο Ερντογάν σε ρόλο «μεγάλου αδελφού», η Τουρκία περιφερειακή δύναμη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: