Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου θα αντικαταστήσει τον παλαιό εξοπλισμού με σύγχρονα αμυντικά συστήματα: Αποκαλύψεις του υπουργού Άμυνας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας μίλησε σε εκδήλωση στην Αθηένου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, δήλωσε ότι, εντός της επόμενης πενταετίας, θα αντικατασταθεί όλος ο παλαιός οπλικός εξοπλισμός της Εθνικής Φρουράς, με νέο σύγχρονο στρατιωτικό υλικό, αμυντικού χαρακτήρα.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου «Πρόσωπο με Πρόσωπο», ο κύριος Γιωργάλλας είπε ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα αποσυρθούν και τα οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής που διαθέτει στις τάξεις της η Εθνική Φρουρά.

Ως πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας, ο Μιχάλης Γιωργάλλας ανέδειξε την ενίσχυση και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

Δεύτερος στόχος, είπε, είναι η ρύθμιση όλων των εργασιακών θεμάτων που ταλανίζουν το στρατιωτικό προσωπικό και τρίτος, η επέκταση της εξωστρέφειας της Εθνικής Φρουράς. Επί τούτου, ο κύριος Γιωργάλλας έκαμε ειδική αναφορά σε συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με δεκατρείς χώρες.

Το SOS της Λευκωσίας για το κύμα προσφύγων και μεταναστευτών: Εκπέμπει σήμα κινδύνου η Κύπρος για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: