Οι Ένοπλες Δυνάμεις βοηθούν και θα βοηθούν πάντα και στα πάντα, από ασθενοφόρα μέχρι αεροδιακομιδές: Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν είναι αυτή η κανονική τους δουλειά

Η εικόνα αυτή δεν είναι πρωτοφανής, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά του Αιγαίου. Από εκεί διακομίζονται στην Αθήνα συνήθως πολυτραυματίες συνέπεια τροχαίων ατυχημάτων. Και τον πρώτο λόγο έχουν τα πτητικά μεταφορικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας. ΠΗΓΗ: Hellas Journal




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Το αεροσκάφος και η πλήρης μετάκαυση (after burner) την στιγμή που αυτό ξεκολλά από τον διάδρομο είναι ίσως η εντυπωσιακή εικόνα στις αεροπορικές βάσεις που φιλοξενούν μαχητικά.

Η παραμονή όμως σε μια βάση που χτυπά η καρδιά των καθημερινών μεταφορικών αναγκών εντυπωσιάζει λόγω της διαχείρισης των μέσων ώστε πάντα να υπάρχει αεροσκάφος ή ελικόπτερο στον αέρα, είτε για επιχειρησιακούς λόγους είτε επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

«Αποκαταστάθηκε η βλάβη για ν’ απογειωθεί το C-130 τώρα ή να φύγει το C-27;» «Μήπως μπορεί να ενεργήσει άλλο μέσο διότι υπάρχουν ένα δυο τρία, τέσσερα ή και περισσότερα ζητήματα και τ’ αεροσκάφη χρειάζονται για την Χ αποστολή; Μετά είναι η μεταφορά του Ψ εκεί;» Διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε επιχειρησιακά κέντρα.

Αλλαγές ακόμη και κατά την τροχοδρόμηση…

  • Αποστολές μεταφοράς πληρωμάτων και υλικών σε αεροδρόμια επιφυλακής.
  • Υποστήριξη αποστολών των Ενόπλων Δυνάμεων εντός ή εκτός συνόρων.
  • Μεταφορά ασθενών ή έρευνα διάσωση.
  • Μετακίνηση VIP προσώπων.
  • Εκπαίδευση είτε πληρωμάτων είτε τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων, κ.α…

Ένας κύβος του Ρούμπικ που πολύ δύσκολα θα φέρει το ίδιο χρώμα. Ένα δυσεπίλυτο σταυρόλεξο επί δεκαετίες…

Αεροδιακομιδή βρέφους Πηγή Hellas Journal

Από το Sudoku χωρίς αριθμούς στ’ ασθενοφόρα των νησιών

«Είναι σα να παίζεις sudoku χωρίς αριθμούς, γίνεται; Κι αν γίνει για πόσο;». Σκωπτική απάντηση από στέλεχος σε μια εκ των βάσεων, αλλά περικλείει όλη την ουσία μιας κατάστασης όπως διαμορφώνεται, όχι κάποιες, αλλά 365 ημέρες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαχρονικά βρίσκονται δίπλα στον πολίτη. Το αποδεικνύουν κάθε μέρα με τις αεροδιακομιδές. Με τους γιατρούς σε απομακρυσμένες περιοχές. Με την μεταφορά ασθενών ακόμη και με πολεμικά πλοία αν απαιτηθεί. Και στις φωτιές είναι παρούσες και τις πλημμύρες και στον χιονιά… Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους πεζοναύτες το 2002 να μοιράζουν τσάι στην κλειστή εθνική οδό ή μόλις προ διετίας στην Αττική οδό;

Και τώρα που η επικαιρότητα ανέδειξε ξανά προβλήματα που υπάρχουν σε γρανάζια του κρατικού μηχανισμού, όπως για παράδειγμα το θέμα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ οι διοικούντες προσέτρεξαν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ζητώντας από τον Αρχηγό να υπάρξει μέριμνα κυρίως σε ακριτικές περιοχές, πολλές από τις οποίες λόγω θέρους αναμένεται ότι θα γεμίσουν με τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ ασθενοφόρα του στρατού ξηράς θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, στην Λήμνο, την Λέρο και την Κω. Υπενθύμιση, ότι στο νησί του Ιπποκράτη καταγράφηκε το πρωτάκουστο περιστατικό. Γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα αγροτικού οχήματος ελλείψει του ασθενοφόρου που ήταν σε άλλο περιστατικό.

Όμως και στη Λέρο υπήρξε επείγον ιατρικό περιστατικό τις προηγούμενες ώρες. Με πλωτό του λιμενικού μεταφέρθηκε στην Κω ασθενής από τη Λέρο και παρέμεινε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ώστε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή Hellas Journal

Η διαχρονική αιμορραγία

Το μόνιμο back up όμως που προσφέρουν απλόχερα οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτό που έχει δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στον μεταφορικό εναέριο στόλο κι όχι μόνο.

Και το αποτέλεσμα που ταλανίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις αφορά τις διαθεσιμότητες των μεταφορικών μέσων.

Διαχρονικά τους καλοκαιρινούς μήνες τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αεροδιακομιδές ασθενών ή τραυματιών από την περιφέρεια αυξάνονται σε σημείο που όλο το σύστημα των μεταφορικών μέσων δοκιμάζει τα όριά του.

Στην παρούσα στιγμή τα μεταφορικά μέσα «αιμορραγούν», είτε αυτά λέγονται C-130 ή C-27 που το 4ο αεροσκάφος θα είναι διαθέσιμο περίπου το Νοέμβριο. Για τον στόλο των ελικοπτέρων κι εκεί τα δεδομένα δείχνουν ότι τα πάντα κινούνται στο όριο των προβλεπόμενων ωρών πτήσης, πριν αυτά καθηλωθούν προσωρινά για την προβλεπόμενη συντήρηση τους.

Και σε όλα τα παραπάνω υπάρχει μια λεπτομέρεια, ότι οι γιατροί του ΕΚΑΒ αρνούνται, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, να πετάξουν με τα ελικόπτερα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Το αποτέλεσμα είναι η χρήση των στρατιωτικών πτητικών μέσων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Τα ελικόπτερα Chinook μάλιστα εκτός της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και των αεροδιακομιδών, από τον Μάιο μπήκαν στα readiness της αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή Hellas Journal

Ο φάκελος μεταφορικών μέσων…

Και την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το «sudoku χωρίς αριθμούς» στα επιτελεία δεν σταματούν να εργάζονται μήπως καταφέρουν ν’ αντιστρέψουν την εικόνα αυτή.

Στον στρατό ξηράς φαίνεται ότι δρομολογούνται εξελίξεις με την προσθήκη του ελικοπτέρου Black Hawk, διότι με τα ΝΗ-90 τα δεδομένα παραμένουν σε απογοητευτικά επίπεδα και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η πολεμική αεροπορία αναζητά ταυτόχρονα C-130, νέα και μεταχειρισμένα. Τρέχει την τεχνική υποστήριξη των C-27 και μελετά τις προσφορές που αφορούν το επόμενο ελικόπτερο που θ’ αντικαταστήσει το Super Puma. Παράλληλα ασκούνται πιέσεις προς την ΕΑΒ ώστε ν΄ αποδώσει το φθινόπωρο μετά από χρονοβόρα συντήρηση ένα C-130 την στιγμή που ακόμη ένα συντηρείται στο κρατικό εργοστάσιο αεροσκαφών κι ένα ακόμη βρίσκεται στην Πορτογαλία.

Με αυτά τα δεδομένα εκείνο που μένει είναι το μόνιμο άγχος μη τυχόν συμβεί οτιδήποτε σοβαρό και προκύψουν ταυτόχρονες ανάγκες για μεταφορικά πτητικά μέσα, διότι οι ανάγκες που υπάρχουν και είναι αυξημένες τους θερινούς μήνες είναι υπερ -πολλαπλάσιες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

Η ερώτηση του 1 εκατ.: Πόσο θα αντέξει η Τουρκία να συγκρατείται στον Έβρο; Η απάντηση του 1 εκατ.: Ακόμη κι αν δεν συγκρατηθεί έχουμε πάντα plan b

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: