Αισιοδοξία Στουρνάρα: Θέμα εβδομάδων ή ημερών η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία




«Αισιόδοξος» ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας σε λίγες εβδομάδες αν όχι ημέρες, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες, υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση τώρα, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι σίγουρος ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών».

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να καταστεί σαφές αν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι.

«Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε τότε ναι ενδεχομένως τον Ιούλιο να πρέπει να κάνουμε αύξηση» δήλωσε ο Στουρνάρας. «Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός.

Σημείωσε ότι είναι ακόμη νωρίς για να πει κανείς αν τον Ιούλιο θα γίνει η τελευταία αύξηση ή για πόσο καιρό θα διατηρηθούν τα επιτόκια στο ανώτατο επίπεδο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Δέκα ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: