Ερωτήματα για την ζωή Ρώσου καταζητούμενου στα κατεχόμενα: Ο στρατός αποφασίζει για την πώληση περιουσιών σε ξένους, γράφει η Αβρούπα

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με κυρίες σε έκθεση ζωγραφικής. Φωτογραφία από το κατοχικό ψευδοκράτος.




Για ενδιαφέροντα ερωτήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι εδώ και 5 χρόνια ζούσε παράνομα και είχε αγοράσει και ακίνητη ιδιοκτησία στα κατεχόμενα ο καταζητούμενος από την Ιντερπολ, ρωσικής καταγωγής Στανισλάβ Μιτρούσι, γράφει ο Αζίζ Σιαχ στο σημερινό του άρθρο στην Αβρούπα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Τουρκοκύπριος αρθρογράφος προσθέτει ότι το πιο σημαντικό από αυτά είναι «πως κατάφερε ο Ρώσος εγκληματίας Μιτρούσι να ξεπεράσει τις Πολιτικές Υποθέσεις;”

“Η πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς τελεί υπό την εποπτεία των Πολιτικών Υποθέσεων, της στρατιωτικής μονάδας πληροφοριών που φακελώνει τους Κύπριους πατριώτες», γράφει ο Σιαχ.

Αντιπαραβάλλει την περίπτωση της Μαρωνίτισσας Μαρίας Σκούλλου που χαρακτηρίστηκε «απειλή για την ασφάλεια» και δεν της επετράπη να θέσει υποψηφιότητα για «κοινοτάρχης» στο εγκλωβισμένο χωριό της, με το Ρώσο που αγόρασε περιουσία, έβγαλε «άδεια» παραμονής και θα αποκτούσε και δικαίωμα για «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους.

«Παρ’ ολίγο να γινόταν Τουρκοκύπριος ρωσικής καταγωγής», προσθέτει και ρωτά πώς διέφυγε της προσοχής τους ένας εγκληματίας που καταζητείται από την Ιντερπόλ.

Καταγράφει και την άλλη πτυχή που προκύπτει με την υπόθεση του Στανισλάβ Μιτρούσι και τη διασύνδεσή της με το γεγονός ότι αποτελούν πρόβλημα οι ξένοι που αγοράζουν περιουσίες στα κατεχόμενα.

Ο Σιαχ γράφει ότι οι πολιτικοί που αναδεικνύουν το θέμα κρύβουν μια αλήθεια: «Την έγκριση για πώληση ακίνητης περιουσίας σε ξένους τη δίνει η μονάδα Πολιτικών Υποθέσεων. Δηλαδή, το πρόβλημα με τις κατοικίες δημιουργείται διά χειρός του στρατού. Έτσι αγόρασε περιουσία ο Μιτρούσι, που καταζητείται από την Ιντερπόλ».

Καταλήγοντας ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «ξένοι αγοράζουν τεμάχια και ακίνητες περιουσίες στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου. Αυτό καθιστά τους Κύπριους χωρίς γη! Αυτός ο σχεδιασμένος και συστηματικός εποικισμός είναι μέρος της αποικιοκρατίας”…

“Η διαδικασία πώλησης ακίνητων περιουσιών σε ξένους που αφήνουν τους Κύπριους χωρίς γη, είναι υπό την εποπτεία των Πολιτικών Υποθέσεων. Το είπε ακόμη και ο Κουντρέτ Οζερσάι, ενώ ήταν λεγόμενος ‘αναπληρωτής πρωθυπουργός’: ‘Παίρνουμε έγκριση από τις Πολιτικές Υποθέσεις, όταν πουλάμε περιουσίες σε Ισραηλίτες και άλλους ξένους’».

Το υποχείριο του Ερντογάν μιλά ξανά για «κυριαρχική ισότητα» και «επενδυτές από το εξωτερικό» που εγκαθίστανται στα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: